NYHETER 2021-1-9 KL. 10:56

Två bolag bygger ny padelhall i Alvesta

Av Hans Nilsson

Två bolag bygger ny padelhall i Alvesta
Lektum Fastigheter och JPB Wood ska bygga en padelhall ihop på Sälggatan bakom Oljeshejkerna i Alvesta. Så här är delar av det tänkt att se ut. Foto: Skärmdump av illustration.

ALVESTA. Det är stekhett med padel nu. I Alvesta finns redan Alvesta Padel Society på Gröna Gatan och i maj 2021 ska en ny padelhall vara klar.
Det är Lektum Fastigheter och JPB Wood som bygger en padelhall ihop på Sälggatan bakom Oljeshejkerna.
Intresset för padel har exploderat. Inte minst i Växjö och Alvesta har denna enkla kombination av tennis och squash lockat allt fler utövare de senaste åren.

Det är därför Lektum Fastigheter med Gustaf Karlsson som vd och JPB Woods vd Peter Christoffersson slagit sina påsar samman för att bygga en ny padelhall i Alvesta.
I början av 2021 kommer bygget att starta på Sälggatan 1. När det är klart någon i maj 2021 kommer det finnas en padelhall där på runt 1200 kvadratmeter med fyra banor för dubbelspel. Namnet blir Padelhuset.
- Det är galet hett med padel, jag spelar också padel. Vi kommer bygga och förvalta hallen, och anställa en person till att börja med. Man kommer kunna spela dygnet runt där, förklarar Gustaf Karlsson.

Lektum Fastigheter bygger bostäder i vanliga fall. De har redan byggt en hel del i Alvesta det senaste året. Under vecka 4 2021 börjar de bygga 13 nya bostadsrätter i form av enskilda hus på Spåningslanda som ska vara klara för inflyttning i sommar.




HANS NILSSON