NYHETER 2021-9-21 KL. 08:00

Tandvård och skönhet möts hos Saga Davari

Av Anders Jönsson

Tandvård och skönhet möts hos Saga Davari
Hans-Bertil Berglund och Edit Fogas ska jobba på Tandvård & Skönhet som drivs av samboparet Saga Davari och Niclas Johansson. Foto: Anders Jönsson

VÄXJÖ. På Tandvård & Skönhet kan du både laga dina tänder och få en injektion botox. Den 25 september slår de upp portarna till kliniken med den unika kombinationen.– Det ska verkligen bli roligt, jag har sett fram emot det här länge, säger Saga Davari, som tillsammans med sambon Niclas Johansson äger kliniken.
Efter många år som anställd startar nu Saga Davari eget. En klinik där hon kombinerar sina kunskaper som tandläkare och intresse för skönhet.
– Jag har jobbat under många år i den offentliga sektorn och trivts bra. Det finns många, många bitar som jag gillar, att jobba med barn, vuxna, gamla – ja allihop, säger hon med ett leende.
Men hela tiden har det funnits en tanken om att starta eget.
– Jag har hela tiden velat styra lite själv. Bland annat när det gäller upphandlingar, det finns en del begränsningar när det gäller den offentliga sektorn. Om man ska gå efter andra privata så har de också begränsningar, som skönheten är strikt förbjudet hos vissa privata kliniker.
– Därför pratade jag länge med sambon och vi kom fram till att den enda lösningen var att börja från noll där vi sätter reglerna själva. Vad som ska köpas in, vilka patienter vi ska ha.
– Jag vill inte behöva nischa mig, det ska inte vara en privatklinik som bara riktar sig vissa typer, det ska vara för alla. Till barn, tandvårdsrädda, äldre och så ska det vara en fin kombination av både tandvård och skönhet.


Niclas Johansson, Saga Davari, Edit Fogas och Hans-Bertil Berglund är teamet som ska driva Tandvård & Skönhet som slår upp portarna den 25 september. Foto: Anders Jönsson


Just de som är rädda för att gå till tandläkaren vill Saga lägga lite extra fokus på.
– Är man tandvårdsrädd då vill jag skapa en miljö som gör det lite mysigare. Att man inte får den kliniska känslan som att man kommer till sjukvården. Vi försöker med alla detaljer här att skapa en sådan stämning så att fokus blir på annat.
Förutom att hon jobbat som tandläkare på folktandvården så har hon haft ett intresse för skönhetsbehandlingar.
– Jag har haft det som bisyssla. Men det var så begränsat med tid då jag jobbade nästan heltid som tandläkare blev det inte så mycket tid till skönheten.
Till att börja med kommer skönhetsdelen att bestå av injektioner av botox och filler.
– Jag börjar med injektionsbehandlingar. Men drömmen är att i framtiden kunna köpa in lite annat, som laser och kunna ha allt från massage till ögonbryn.
Saga Davari kommer dock inte att vara ensam tandläkare på kliniken. Med sig får hon Hans-Bertil Berglund.
– Jag har alltid sett upp till Hans-Bertil, han är en förebild för mig. Precis som en chef ska vara. Därför tyckte jag att det var perfekt att få in honom i det här teamet, för han kommer tala om för mig när jag gör fel, säger Saga med ett skratt.
Och det är en erfarenhet tandläkare som hon får med sig.
– Jag har jobbat som tandläkare sedan 2 januari 1980. Det var två år som jag inte var klinikchef annars har jag varit det under alla år, säger Hans-Bertil som fick lämna sitt jobb på folktandvården under pandemin.
– Nu i samband med corona bestämde Region Kronoberg att de som var så gamla som jag inte fick jobba. Och det gällde alla tandläkare och läkare. Jag tyckte inte om det, jag kände mig inte färdig att inte arbeta.
Vilket gjorde att han direkt hoppade på Sagas projekt.
– Det här kom väldigt lägligt och jag tycker idén är väldigt spännande. Jag gillar den offentliga sektorn egentligen, men det finns en tröghet i systemet som jag inte riktigt gillar.

Den stora öppningen sker lördag den 25 september.
– Jag har jobbat i 16 år så jag tror och hoppas att många söker sig hit, i alla fall de som varit nöjda med mig. Och jag tror det är ännu bättre med Hans-Bertil, han är så efterfrågad, säger Saga med ett leende.