NYHETER 2020-9-19 KL. 00:21

Systrarna Thorén: ”Det här är det roligaste vi har gjort”

Av Hans Nilsson

Systrarna Thorén: ”Det här är det roligaste vi har gjort”
Måndagen den 8 juni när SN Kök och Bar öppnade restaurangen kom det 55 personer totalt på hela dagen. Alvestaborna har välkomnat Sanna och Nellie Thorén. - Vi är supernöjda, det har fortsatt att gå bra, säger de. Foto: Sebastian Lindgren

ALVESTA. Systrarna Sanna och Nellie Thorén från Alvesta köpte Bella Capri i vintras och bytte namn på restaurangen till SN Kök och Bar. Det var en storsatsning med renovering av hela lokalen - och så slog corona till.- Vi var tvungna att sänka förväntningarna, men det har rullat på bra sedan vi öppnade den 8 juni. Alvestaborna är positiva till oss, säger Nellie och Sanna Thorén.
Det var i början av mars som Lokaltidningen uppmärksammade att systrarna Sanna och Nellie Thorén hade köpt Pizzeria Bella Capri på Allbogatan i Alvesta av Majed Rahim Yousef.

Uber Zomegnan och hans fru hade drivit Bella Capri i Alvesta sedan 1980 när Majed Rahim Yousef köpte restaurangen sommaren 2016.
Men i mars i år inleddes något helt nytt när Sanna och Nellie Thorén satte igång direkt och totalrenoverade restaurangen.
Deras mål var att göra om det till en lunchrestaurang med typisk svensk husmanskost och med a la carté på kvällarna med ett brett utbud i menyn, och med rättigheter att servera alkohol. Det skulle bli ett snyggt och stilrent ställe präglat av deras smak och med en liten bar.

Men så kom coronaviruset.
- Det var tio dagar efter att vi hade tagit över restaurangen, och det är väl inte det man vill ska hända när man tar över en restaurang, berättar Nellie Thorén, 27 år.
- Vi tog ju inte bara över en verksamhet, vi satsade ju dessutom stora pengar på att göra om hela inredningen. Vi hade inga tankar på att ge upp, men vi tänkte att vi inte skulle bli besvikna om det inte kom så mycket folk när vi öppnade, lägger hon till.

Men de kunde snart andas ut. Måndagen den 8 juni när SN Kök och Bar öppnade restaurangen kom det 55 personer totalt på hela dagen. Alvestaborna har välkomnat dem.
- Vi är supernöjda, det har fortsatt att gå bra. Det var lite sämre mitt i semestern, men så brukar det vara. Det har gått ungefär så bra som vi hade beräknat med tanke på corona, förklarar Sanna Thorén, som snart fyller 31 år.

Sanna och Nellie är båda utbildade kockar. De jobbade på Kök 11 i Växjö innan de satsade på att ha egen verksamhet i Alvesta. På SN Kök och Bar är det Nellie som sköter serveringen och Sanna som står i köket och lagar maten. Men båda börjar dagen i köket med att förbereda maten.
- Det är ju en dröm att ha en egen restaurang, det är både jätteroligt och slitigt samtidigt. Det blir många timmar och mycket jobb, men det är ändå det roligaste vi har gjort, säger de båda systrarna.






hans nilsson


Sanna och Nellie Thorén från Alvesta köpte Bella Capri i vintras och bytte namn på restaurangen till SN Kök och Bar. Den 8 juni öppnade de. - Det är ju en dröm att ha en egen restaurang, säger systrarna. Foto: Sebastian Lindgren



Sanna och Nellie Thorén från Alvesta köpte Bella Capri i vintras och bytte namn på restaurangen till SN Kök och Bar. Den 8 juni öppnade de. Foto: Sebastian Lindgren