NYHETER 2020-5-14 KL. 14:14

Street shopping nytt inslag i stadsbilden: ”Jag välkomnar det här”

Av Hans Nilsson

Street shopping nytt inslag i stadsbilden: ”Jag välkomnar det här”
- Street shopping är ett bra initiativ. Man kunde ha det varje onsdag hela våren och sommaren, säger Ulrica Sundqvist, som säljer damkläder för kvinnor 40 år och uppåt i generösa storlekar. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Street shopping var ett nytt inslag i stadsbilden i city i Växjö i onsdags i förra veckan. Det var Växjö Citysamverkan som hade uppmanat butiksägarna att lyfta ut varor på gatan i dessa coronatider. - Jag välkomnar det här, det blev en push för mig, säger Ulrica Sundqvist, ägare av Ullis Former på Bäckgatan.
Flera butiker i Växjö har det tufft sedan krisen slog till. Många kunder drar sig för att gå in och handla, särskilt de som ingår i riskgruppen.
Det har butiksägaren Ulrica Sundqvist på Ullis Former som säljer damkläder märkt av tydligt.
- Jag tappade halva min försäljning i april. Vissa vågar inte gå in i min affär längre på grund av corona, särskilt inte de som är 70 plus, berättar hon.

Därför ville Nils-Petter Nilsson, centrumledare och vd för Växjö Citysamverkan, att butikerna skulle ställa ut varor utanför butikerna under en onsdag från klockan 12 till 17.
- I andra städer har street shopping gått bra och vi tänkte att onsdag är en bra dag i och med att det är torgdag och det brukar vara folk ute. Men det är svårt för en del butiker som permitterat personal, de kanske inte kan avvara personal för det här, säger Nils-Petter Nilsson.
- Kanske blir det fler gånger, men det är oklart. Vi ska utvärdera det först och jag har inte fått så många svar än. Men det kommer inte bli varje onsdag.
Ulrica Sundqvist är väldigt positiv till street shopping. Hon hade satt ut flera jackor, klänningar och blusar på gatan utanför butiken till försäljning.
- Det var en bra dag för mig, jag sålde mer än normalt. Street shopping är ett bra initiativ, man kunde ha det varje onsdag hela våren och sommaren, säger Ulrica Sundqvist, som säljer damkläder för kvinnor från 40 år och uppåt i generösa storlekar.

hans nilsson