NYHETER 2020-11-9 KL. 19:35

Starkman ny vd och koncernchef för Scapa Inter: ”En stor ära”

Av Hans Nilsson

Starkman ny vd och koncernchef för Scapa Inter: ”En stor ära”
Martin Starkman är ny vd och koncernchef för Scapa Inter AB i Alvesta. Foto: Scapa

ALVESTA. Möbeltillverkaren Scapa Inter AB i Alvesta har fått en ny vd. Det är Martin Starkman som sedan den 1 november är vd och koncernchef för Scapa Inter AB.- Det känns oerhört inspirerande att få den här möjligheten och med tanke på Scapas historia känns det som en stor ära, säger Martin Starkman.
Martin Starkman efterträder den förre vd:n och koncernchefen Peter Conradsson, som fortsätter som ordförande för koncernen.
Peter Conradsson kommer även att arbeta med försäljning och affärsutveckling.
Martin Starkman är uppvuxen fem kilometer utanför Tingsryd och är utbildad byggnadsingenjör i Växjö. Han bor idag i Växjö med sin fru Pia och sonen Oliver.
Han började sin yrkesbana på Scapa i slutet av 1990-talet som produktionstekniker. Det jobbade han med under ett par år.
Efter att ha lämnat Scapa jobbade han inom köks-, fordons-, och gummiindustrin. Där hade han olika roller som inköps-, kvalitets-, miljö-, försäljnings- och produktionschef.
I Scapa Inter-koncernen ingår Beds By Scapa i Alvesta, Scapa Fastighet samt den litauiska verksamheten samlad i UAB Scapa Baltic.
Martin Starkman blev produktionschef på Scapa 2017 när han återvände till företaget. 2018 blev han vd för dotterbolaget Beds By Scapa, ett uppdrag som han fortsätter med.
- Jag trivs väldigt bra med ägarna och vår personal och att vi dessutom tillverkar väldigt trevliga möbler gör ju inte saken sämre. Jag drivs av att utveckla våra medarbetare och låta dem växa och ta utökat ansvar. Hållbarhet engagerar jag mig väldigt mycket i och här har vi på Scapa en grym möjlighet att vara med och påverka, säger Martin Starkman.

hans nilsson