NYHETER 2021-4-3 KL. 14:57

Spångvall öppnar glassbar i Växjö Outlet

Av Hans Nilsson

Spångvall öppnar glassbar i Växjö Outlet
Staffan Spångvall kommer öppna en glassbar i mitten av april längst in i Växjö Outlets butikslokal. Spinnetta-Baren blir namnet. - Min plan är att öppna en Spinnetta-Bar i Stockholm med tiden, säger Staffan Spångvall. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Staffan Spångvall har sålt glasskiosken på Storgatan. Nu öppnar han snart Spinnetta-Baren inne i Växjö Outlet-butiken och satsar stort på att sälja Spinnettaglass i Stockholm.- Det här känns spännande, nu kan jag börja se framåt, säger Staffan Spångvall.
Redan förra året försökte Staffan Spångvall sälja Trudeluttglasskiosken på Storgatan.
Han ville ha 850 000 kronor då, men det blev ingen affär. Inte förrän nyligen då Lohilo Foods i Växjö hörde av sig och ville köpa hans glasskiosk.

Det blev en snabb affär, men köpesumman är hemlig.
Staffan Spångvall är glad och lättad över att ha sålt glasskiosken. Men han har ändå haft den sedan 2015 så lite vemodigt är det trots allt.
- Det är lite blandade känslor, det är en ögonsten jag har haft i stan med ett bra läge och en charmig byggnad, säger han.
Nu har han flyttat från glasskiosken till den butikslokal på Storgatan 30 där han och Magnus Gummesson på Skivan & Boken tillsammans driver Växjö Outlet.
Längst in i den lokalen kommer Staffan Spångvall att öppna en glassbar i mitten av april. Spinnetta-Baren blir namnet, som kommer synas på en skylt till butiken. Själva outletdelen kommer vara kvar som tidigare.
- Jag satsar helt på Spinnetta nu när det gäller glass, den glassen har sålt väldigt bra i kiosken. Men jag kommer ha kvar mina två Trudeluttglassbilar, berättar han.

Den stora satsningen nu blir att sälja Spinnetta i Stockholm. Staffan Spångvall har avtal med den polska tillverkaren av glassen när det gäller att använda och sälja maskiner och pulver i Sverige.
Nu har han skrivit ett samarbetsavtal med företaget Coffeeplease som ska sälja Spinnetta till återförsäljare på caféer och glasskiosker i Stockholm.
- Min plan är att öppna en Spinnetta-Bar i Stockholm med tiden. Den här glassen har blivit så omtyckt så jag tror verkligen att det kommer gå bra i Stockholm. Jag kommer vara där en del i början och hjälpa till, säger Staffan Spångvall.
hans nilssonStaffan Spångvall har sålt glasskiosken på Storgatan. Nu öppnar han snart Spinnetta-Baren inne i Växjö Outlet-butiken och satsar stort på att sälja Spinnettaglass i Stockholm. Foto: Hans Nilsson