Klik venligst
NYHETER 2020-3-9 KL. 19:35

Slowgold på Växjö Teater och SVT samma kväll

Av Hans Nilsson

Slowgold på Växjö Teater och SVT samma kväll
Onsdagen den 11 mars spelar Slowgold på Växjö Teater. Foto: Pressbild

VÄXJÖ. Växjö Teater gästas av hyllade Slowgold onsdagen den 11 mars - samma kväll är hon med i Jills veranda i SVT.
Det är en krock som heter duga den 11 mars när Slowgold spelar på Växjö Teater klockan 19.30. Men de 30-års jubilerande konsertarrangörerna Kulturföreningen Kristina hoppas att livevarianten av Slowgold ska locka Växjöpubliken till teatern i Växjö.
De påpekar att SVT Play finns för den som både vill se Slowgold live på teatern och i Jills veranda.

Bakom artistnamnet Slowgold döljer sig 31-åriga Amanda Werne från Göteborg. Men namnet Slowgold syftar ibland även på bandet, som då består av basisten Johannes Mattsson och trummisen Erik Berntsson.
Slowgold har gett ut sex studioalbum, från och med debuten 2012. Förra året släppte hon albumet Mörkare, vilket gav henne en Grammis i kategorin årets visa/singer-songwriter. I februari i år kom det senaste albumet Aska som har fått väldigt fina omdömen av kritikerna.
Slowgold spelar en form av tidlös pop eller rock, med poetiska historier, distade gitarrer och drömska sångutsvävningar.
Slowgold har bland annat spelat live i På spåret och varit en del av Freddie Wadlings band. Slowgold är en fantastisk live-akt och tv kan man alltid titta på någon annan gång. Konserten arrangeras av 30-års jubilerande Kulturföreningen Kristina.
hans nilsson

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fler nyheter

SENASTE NYTT

Fler nyheter

MEST LÄSTA NYHETER