NYHETER 2020-9-8 KL. 00:22

Sigmas lyft: ”Kan ge en injektion till hela Växjös kulturliv”

Av Hans Nilsson

Sigmas lyft: ”Kan ge en injektion till hela Växjös kulturliv”
Mårten Segerberg, ordförande i Galleri Sigma, har all anledning att vara glad. Senaste utställningen med huvudutställaren Oskar Dahl blev en stor succé med många besökare. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Galleri Sigmas senaste utställning är en stor succé. Samtliga 17 tavlor med huvudutställaren Oskar Dahl såldes för runt 40 000 kronor totalt. Det har inte hänt på ett galleri i Växjö sedan 1980-talet.- Det betyder jättemycket för Sigma och det kan ge en injektion till hela Växjös kulturliv, säger Mårten Segerberg, ordförande i Galleri Sigma.
Redan på vernissagen den 15 augusti såg de som jobbar ideellt med Galleri Sigma på Kronobergsgatan 8 i Växjö att något stort var på gång.

Oskars Dahls akvareller och Lena Arvidsson grafik lockade massor av besökare.
- Vi hade totalt 120 personer på vernissagen och många var yngre och medelålders, det är vi inte vana vid, säger Mårten Segerberg på Galleri Sigma.
- När vernissagen var över hade vi sålt 13 av Oskar Dahls 17 tavlor. Det har hänt inte under de tio år jag har varit engagerad i Sigma att vi sålt så bra på en vernissage. Sedan såldes resten några dagar senare. Jag har inte upplevt något liknande.

Det bör påpekas att Sigma inte lät mer än högst 15 personer vara samtidigt i utställningslokalen, att man höll hårt på avståndet och hade handsprit.
Utställningen slutade den 29 augusti. När Galleri Sigma ska sammanfatta den är det ingen tvekan om att den är ett stort lyft. Särskilt efter coronavåren då man tvingades ställa in utställningar och tappade intäkter. Succén med Oskar Dahl och Lena Arvidsson, som också sålde bra, är extra välkommen för Sigma.
- Vi har haft 250 besökare totalt på den här utställningen och det är jättebra. Det är roligt för oss efter de problem vi hade i våras. Sedan är det roligt att ställa ut en yngre lokal konstnär från Växjö som Oskar Dahl, han är 29 år och lite av en nykomling, förklarar Mårten Segerberg.

Nästa utställning på Sigma öppnar den 5 september och pågår till den 19 september. Det är Ia Karlsson som ställer ut sitt måleri.




hans nilsson



Oskar Dahls akvareller gick åt som smör i solsken på Galleri Sigma i Växjö. Foto Hans Nilsson



Samtliga 17 tavlor med huvudutställaren Oskar Dahl såldes på Sigmas utställning. Foto: Hans Nilsson