NYHETER 2020-6-26 KL. 17:41

SD: ”Vi kommer vara på plats vid Linnéstatyn om AFA vill riva den”

Av Hans Nilsson

SD: ”Vi kommer vara på plats vid Linnéstatyn om AFA vill riva den”
Christer Svensson och Pernilla Wikelund i SD i Växjö flaggar för att ett antal Sverigedemokrater kommer vara på plats vid Linnéstatyn lördagen den 27 juni vid 14-tiden om anarkisterna vill riva den. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Sverigedemokraterna kommer närvara vid Linnéstatyn i Växjö på lördagen om anarkisterna i AFA kommer dit för att riva den.- Vi kommer vara här och manifestera vårt ogillande av att de vill riva ned statyer. De uppför sig som terrorister, säger Pernilla Wikelund och Christer Svensson i SD i Växjö.
Sverigedemokraterna i Växjö var tidiga med att uppmärksamma uppropet på nätet från anarkisterna om att riva Linnéstatyn i Växjö den 27 juni.

SD vill skydda minnesmonumentet av Carl von Linné i Linnéparken från 1909. De har skickat ett ärende med uppdrag till kommunstyrelsen för att det ska upprättas kamerabevakning vid Linnéstatyn.
- Linnéstatyn har rests av människor en gång i tiden för att hedra Linné som en symbol för vår bygd. Statyn är en del av Växjös historia, kunskapens stad. Det vore förskräckligt om den revs ned, folk i allmänhet tycker oerhört illa om det här, säger Christer Svensson, politisk sekreterare i SD i Växjö och ledamot av kommunstyrelsen.

Sverigedemokraterna ser det som absurda krav att riva statyer i Växjö som en direkt följd av Black Lives Matter-rörelsens protester mot polisvåld och rasism i USA.
- Vad tror man att man kommer åstadkomma med det här? Jag kan inte förstå på vilket sätt man bekämpar rasism och polisvåld i USA genom att ta bort en Linnéstaty i Växjö. Anarkisterna i AFA är som en terrororganisation, tycker Pernilla Wikelund, ordförande för SD i Växjö.

Pernilla Wikelund och Christer Svensson flaggar för att ett antal Sverigedemokrater kommer vara på plats vid Linnéstatyn lördagen den 27 juni vid 14-tiden. Exakt vad det är de ska göra där eller hur många de blir vill de inte avslöja.
- Vi måste som alla andra ta hänsyn till coronaläget, men i någon mån avser vi närvara för att visa att vi ogillar det AFA håller på med, säger Pernilla Wikelund.hans nilssonChrister Svensson och Pernilla Wikelund i Sverigdemokraterna i Växjö vid Linnéstatyn. Foto: Hans NilssonChrister Svensson och Pernilla Wikelund i SD i Växjö flaggar för att ett antal Sverigedemokrater kommer vara på plats vid Linnéstatyn på lördagen den 27 juni vid 14-tiden. Foto: Hans Nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU