NYHETER 2021-7-3 KL. 17:29

Ronny Hansson är årets eldsjäl: "Man blir rörd"

Av Hans Nilsson

 Ronny Hansson är årets eldsjäl:
Alvesta SK:s marknadschef Ronny Hansson har fått utmärkelsen "Årets eldsjäl" av Smålands ishockeyförbund. - Man blir rörd och det känns ända in i hjärtroten, säger han. Foto: Hans Nilsson


ALVESTA. Som aktiv hockeyspelare i Alvesta SK var Ronny Hansson en brunkare framför motståndarnas mål - de senaste åren har han jobbat stenhårt för ASK:s bästa vid sidan av isen som marknadsansvarig. Nu har han belönats med priset som "Årets eldsjäl" av Smålands ishockeyförbund.
- Det här betyder väldigt mycket för mig, både i hjärta och själ, säger Ronny Hansson, 29 år.
Det var vid Smålands ishockeyförbunds årsmöte nyligen som Ronny Hansson fick ta emot priset som "Årets eldsjäl" - och nu hyllas han stort av Alvesta SK på deras Facebook-sida.
"Stor grattis till priset vår grymma marknadschef", skriver ASK som nominerat honom till det fina priset.
- Jag är en ödmjuk person och jag känner att alla i föreningen är delaktiga i den här utmärkelsen, vi jobbar tillsammans och gör ett bra jobb på många olika plan i ASK. Vi är en stark aktör i Småland ända från ungdomshockey och upp i A-laget, och vi bygger föreningen lite som Janne Andersson bygger landslaget i fotboll där alla är viktiga och har en roll, förklarar Ronny Hansson.
Ronny Hansson började spela hockey i Växjö Lakers som liten grabb. Men för runt tio år sedan kom han till Alvesta SK för spel i A-laget som forward.
- Jag blev genast väl mottagen av alla i Alvesta SK, det här är en fantastisk förening med en stark gemenskap, säger Ronny Hansson.
Han var en spelare som lyfte hela laget med sin energi, skriver ASK på Facebook. Redan som aktiv spelare började han engagera sig i föreningen med devisen ”detta kan vi göra bättre”.
Efter att Ronny Hansson tagit över marknadsgruppen i ASK fördubblades sponsorintäkterna till föreningen redan första säsongen.
"Ronnys förmåga att kunna prata med alla och engagera smittar av sig och ger oss andra ett lyft med att se möjligheter när vi kört fast", skriver ASK.
- Man blir rörd och det känns ända in i hjärtroten. Det här ger mig en glädje och en ännu större drivkraft att bygga ett starkare ASK där vårt sportsliga mål är att vara i Hockeyallsvenskan 2035, berättar Ronny Hansson.




Alvesta SK:s marknadschef Ronny Hansson har fått utmärkelsen "Årets eldsjäl" av Smålands ishockeyförbund. - Man blir rörd och det känns ända in i hjärtroten, säger han. Foto: Hans Nilsson



- Jag blev genast väl mottagen av alla i Alvesta SK, det här är en fantastisk förening med en stark gemenskap, säger Ronny Hansson. Foto: Hans Nilsson