NYHETER 2021-8-22 KL. 16:30

Restaurang Futurum har öppnat i ny regi

Av Josefin Petersson

Restaurang Futurum har öppnat i ny regi
– Vi har fått jättebra respons sedan, vi började med 50 till 60 gäster på lunchen första och andra dagen, sedan ökad det senare i veckan och då hade vi cirka 150 gäster, säger Tobias Wendt ägare av Restaurang Futurum. Foto: Privat

VÄXJÖ. För en vecka sedan öppnade åter Restaurang Futurum, nu med en ny ägare, Tobias Wendt. Det var även han som i 14 år drev Evedals Värdshus, han hann vara anställd i sju månader innan han blev uppsagd på grund av pandemin. Han fick då frågan om att ta över och han är så här i efterhand glad att han tog chansen när han fick den.
Restaurang Futurum är en lunchrestaurang, men de har även catering och konferenser och man kan även ha fester i deras lokaler. Tobias Wendt berättar att det inte är så mycket aktivitet i området kring restaurangen på kvällarna eftersom det som ligger runt om kring mest är kontorsbyggnader. Restaurangen har runt 250 sittplatser, så det är enligt Tobias Wendt gott om utrymme just med tanke på corona. På menyn serveras det husmanskost, detta eftersom det är det som Restaurang Futurums kunder kommer dit för enligt Tobias Wendt. Dessutom har de även alltid hembakad fika och sedan kan man även boka frukostfrallor. Tidigare i år fick Tobias Wendt frågan om han ville ta över, något som han inte hade räknat med.
– Det var hyresvärden som frågade mig om jag var intresserad och tänkte väl egentligen att jag skulle vara anställd ett tag. Men jag hoppade på det med bra förutsättningar, nu så här i efterhand känns det jättebra att jag gjorde det. Det är många gamla kunder som tycker det är roligt att jag tagit över, säger Tobias Wendt ägare av Restaurang Futurum.
Deras förhoppning är att få så mycket lunchgäster, catering och konferenser som möjligt, de hoppas att pandemin ska lösas upp så mycket som möjligt så människor kan gå tillbaka till sina jobb och arbeta på kontoren. Tobias Wendt berättar att många jobbar hemifrån och det är många som inte kommer ut och äter. De är tre anställda och det kommer de vara tills det återgår mer mot det normala, de är dock tacksamma för alla som varit här och välkomnar även gamla kunder tillbaka.
– Vi öppnade den 9 augusti och har fått jättebra respons sedan dess, vi började med 50 till 60 gäster på lunchen första och andra dagen, sedan ökad det succesivt senare i veckan och då hade vi cirka 150 gäster på lunchen. Man kan alltid drömma, men jag tror att jag ska vara försiktig just i början, nu har vi något som vi kan rodda och i nästa steg vill vi kunna utöka catering verksamheten och kunna hitta andra företag där de till exempel har en egen restaurang och att vi då kan ta över den och utveckla deras mat, säger Tobias Wendt ägare av Restaurang Futurum.

Josefin Petersson



Dessutom har de även alltid hembakad fika och sedan kan man även boka frukostfrallor. Foto: Privat