NYHETER 2021-10-22 KL. 12:00

Nya lokaler väntar för IT-verkstad”Det har gått snabbare än vad vi hade räknat med”

Av Thomas Edgren

Nya lokaler väntar för IT-verkstad”Det har gått snabbare än vad vi hade räknat med”
Hit till Storgatan kommer TekniCare att flytta, men när är osäkert. Foto: Thomas Edgren

växjö Förra året valde Filip Smitz och Feedaa Khalaf att sluta sina tjänster vid IT-reparationsföretaget InfoCare och starta eget. I december 2020 drog de igång TekniCare i Växjö city och nu är det redan dags att flytta till större lokaler.
- Det har gått snabbare än vad vi räknat med, med alla uppdrag med lagning av datorer och mobiltelefoner. Vi hade tänkt att växa långsamt och främst serva privatpersoner men uppdragen från företag har ökat så snabbt att vi behöver mer plats till reparationsdiskar. Och så vill vi även få en större butik för vår försäljning av nya och begagnade elektroniktillbehör, förklarar Filip Smitz.

Nu har han och Feedaa haft sin IT-serviceverkstad på Klostergatan i snart ett år men under hösten blir det en flytt till Hemtex fd lokaler på Storgatan. Där blir ytan större, runt 300 kvm. Här blir det också lättare med transporter med pallgods från företag och bättre säkerhet kring hanteringen. Exakt när flyttlasset går är dock inte bestämt ännu.

Filip och Feeda reparerar i princip allt inom datorer, mobiltelefoner, spelkonsoller och även tv-apparater.
- Vi vill visa att vi kan laga det mesta. Får du problem med din telefon eller dator, går det ofta att laga istället för att bara slänga och köpa nytt. Så länge det finns delar att få tag på vill säga, menar Filip och förklarar att till Iphones finns det hur som helst mycket stora möjligheter till reservdelar.
Under året har TekniCare blivit certifierad Apple-tekniker, och kan som enda verkstad i Växjö erbjuda Apples reservdelar direkt från fabriken vilket är ett stort förtroende för ett litet företag om detta.

På grund av det ökande antalet IT-reparationer, söker killarna nu fler medarbetare.
- Men det är svårt att hitta personer som kan och vågar ge sig på att laga allt möjligt. Men vi letar, vi måste bli fler helt enkelt!
Thomas Edgren