NYHETER 2021-10-1 KL. 15:00

Nu lyser kabelskåpen i Alvesta

Av Josefin Petersson

Nu lyser kabelskåpen i Alvesta
Sadam Klimenta med ”Alvesta Centrum”, på Storgatan vid St Claire. På bilden även Anita Lindstedt, ordförande i Alvesta Energi. Foto: Alvesta kommun

ALVESTA. Den uppmärksamme alvestabon har säkert upptäckt att en del av de vanligen grå kabelskåpen i tätorten nu lyser upp gatubilden med hjälp av glada, färgrika konstverk. Bakgrunden är att det kommunala elbolaget, Alvesta Energi AB, under våren utlyste en konsttävling där man bjöd in lokala konstnärer att visa upp sin bild av Alvesta. Tävlingen är nu genomförd och av de många bidragen har en jury utsett fem verk som nu pryder kabelskåpen i centrala Alvesta.
Temat för konsttävlingen var ”Det bästa med Alvesta”, och är en del i Alvesta kommuns arbete med att stärka Alvestas s.k. platsvarumärke. I detta arbete vill kommunen involvera så många som möjligt i akt och mening att visa att Alvesta kommun är en attraktiv plats att bo på, och att besöka. De fem konstnärer vars verk nu pryder kabelskåpen belönas med ett presentkort som gäller i Alvesta Handels butiker.
Anita Lindstedt, som är ordförande i Alvesta Energi, är nöjd med tävlingen:
– Ja, vi tycker att vi fick en god respons på vår inbjudan, och gläds åt att några av alla våra kabelskåp nu sprider positiva budskap om Alvesta kommun. Jag hoppas att alla som ser dem i gatubilden gläds åt de olika bilderna. Samtidigt tror jag att de kan bidra till att var och en tänker till på det goda med att bo och verka i Alvesta.
– Det här är trevligt initiativ och inslag i Alvestas gatubild. I samband med att vi jobbar fram vårt nya platsvarumärke är det kul att kunna visa upp mycket av det fina vi har i vår kommun säger Ola Agermark näringslivsansvarig och projektledare för platsvarumärket på Alvesta kommun.
Vinnarna i konsttävlingen och vars verk nu pryder fem skåp i Alvesta centrum är:
Sadam Klimenta med ”Alvesta Centrum”, på Storgatan vid St Claire
Therese Hägeby med ”Husebymaden”, på Storgatan vid solariet
Bernardo Pebaque´ med ”Elverket”, vid Willys rondellen
Natalie Johansson med ”Alaria Hedera Helix”, på Allbogatan 18
Scott Goodwin med ”Tyrolen”, på Värendsgatan vid Spåren

Josefin Petersson


Bernardo Pebaque´ med ”Elverket”, vid Willys rondellen. Foto: Alvesta kommun
Natalie Johansson med ”Alaria Hedera Helix”, på Allbogatan 18. Foto: Alvesta kommun
Scott Goodwin med ”Tyrolen”, på Värendsgatan vid Spåren. Foto: Alvesta kommun
Therese Hägeby med ”Husebymaden”, på Storgatan vid solariet. Foto: Alvesta kommun