NYHETER 2020-11-1 KL. 16:46

Nu har Zoom Tacos öppnat: ”Jag siktar på New York”

Av Hans Nilsson

Nu har Zoom Tacos öppnat: ”Jag siktar på New York”
Först ska Sam Amla vinna Växjöbornas gunst med Zoom Tacos. Sedan vill han föra konceptet vidare ut i världen. - Jag börjar i Växjö, sedan Malmö, Göteborg och Stockholm. På lång sikt hoppas jag New York också, säger han. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Den 2 november har Zoom Tacos med mexikansk fast food officiell öppning på Norra Järnvägsgatan i Växjö. Ägaren Sam Amla från Dubai har stora planer. - Mitt mål på längre sikt är att öppna Zoom Tacos i flera städer i Sverige och sedan New York, säger han.
I slutet av augusti skrev Lokaltidningen om att Sam Amla hade tagit över Pickngo Smörrebröds lokal på Norra Järnvägsgatan 4.
Tanken var att han skulle öppna Zoom Tacos i början av oktober i den här lokalen och servera mexikansk fast food.
”Det kommer bli ett funky och happy ställe med positive vibrations med musik från 80- och 90-talet i högtalarna, en massa blinkande lampor och TV-skärmar som visar fotboll”, berättade en strålande glad Sam Amla då.

Det har tagit längre tid än han hade trott med att bygga om lokalen och installera maskiner. Men nu är det klart för öppning i mexikansk stil.
- Det här blev till och med bättre än jag hade hoppats. Nu är jag hoppfull och glad. Jag har köpt 13 maskiner och ett 50-tal kryddor från Dubai. I varje taco har jag sju olika kryddor, och jag har jobbat hårt för att lära mig att laga tacos så det blir riktigt bra, berättar Sam Amla.
Nu säger Sam Amla att det är klart att han har officiell öppning måndagen den 2 november. Han smygöppnade redan i måndags för att testa sitt koncept.

Fredagen den 6 november blir det dessutom ett litet gratis snack party på Zoom Tacos där gästerna får testa lite olika rätter, berättar Sam Amla.
Zoom Tacos ska servera all möjlig mexikansk mat som enchilladas, nachos, tortillas, mexikansk pasta, quesadillas, grillad majs och grillad potatis och tacos förstås.
Han börjar med att servera tre olika tacos: vegetarisk, kyckling och köttfärs.
Zoom Tacos är ett mexikanskt matställe, men det är ganska mycket Dubai över det också. Det har sin naturliga förklaring.

Sam Amla är från Dubai, emirathuvudstad i Förenade Arabemiraten. För bara några år sedan bodde han där och jobbade i en butik för det amerikanska juvelerarföretaget Tiffany & Co.
Ett företag som har 200 butiker i hela världen. Han var ofta i New York i jobbet.
I Dubai träffade han en svensk kvinna från Växjötrakten. De gifte sig och flyttade till Lessebo.
I maj 2019 startade Sam Amla dessutom Zoom Kiosk i en källare en längre bit bort på Norra Järnvägsgatan 12.
Nu har han hjälp med Zoom Tacos av en gammal kompis från Dubai som heter Hafiz Amoyde. Det kommer även hit en kock från Dubai som ska laga mat på Zoom Tacos den 2 november.

Först ska Sam Amla vinna Växjöbornas gunst med Zoom Tacos, men på sikt hoppas han kunna föra konceptet vidare ut i världen.
- Zoom Tacos är en mix av mina erfarenheter i Dubai, New York och Sverige. Jag börjar i Växjö, sedan satsar jag på Malmö, Göteborg och Stockholm. På lång sikt hoppas jag på att kunna öppna i New York också, förklarar Sam Amla.


hans nilsson


Nu har han hjälp med Zoom Tacos av en gammal kompis från Dubai som heter Hafiz Amoyde. Det kommer även hit en kock från Dubai som ska laga mat på Zoom Tacos till en början. Foto: Hans Nilsson



Det heter Zoom Tacos och det ligger i Pickngo Smörrebröds gamla lokal på Norra Järnvägsgatan 4. Där sker en officiell öppning den 2 november med mexikansk fast food och med ägaren Sam Amla på plats. Foto: Hans Nilsson