NYHETER 2021-3-31 KL. 20:43

Motorbranschens Riksförbund valde Toyota Växjö.

Motorbranschens Riksförbund valde Toyota Växjö.
Joachim Due-Boje jobbar inom MRF och var på besök i Växjö när han föll för nya Toyota RAV4.

Att falla för att köpa en ny attraktiv bil när man minst av allt har planerat det! Det fick Joachim Due-Boje, Stockholm, erfara. När han höll i en kurs i konsumentköplagar och kundvård hos Toyota i Växjö, blev han mäkta imponerad av Toyotas nya plug-in hybrid RAV4.

- Jag ville provköra bilen och efter det var det svårt att inte slå till. Och jag fick en härlig premiärtur på 40 mil i min nya SUV hem till Åkersberga!

Joachim Due-Boje jobbar inom MRF med ansvar för servicemarknaden som bilreparationer, samverkan och rådgivning. Bland annat informerar han om konsumentköplagar och konsumenttjänster.
- Ibland är det inte alltid som bilverkstaden eller försäljningsstället och kunden är överens om vad som är rätt eller fel vid en reparation eller bilköp.

Joachim brinner verkligen för kundvård och bra kundrelationer. Han har varit runt på bilförsäljningsställen genom åren och mött alla typer av försäljare. Här sätter han personalen vid Toyota i Växjö högt.
- Jag är ganska känslig och noga med att bli rätt bemött när jag träffar bilföretagare. Och jag känner verkligen varmt för personalen vid Toyota i Växjö; jag upplever det som en väldigt familjär stämning på det lilla bilföretaget, menar Joachim.
- Detta bidrog helt klart till att jag valde att köpa bil här, trots att jag passerar många bilfirmor på vägarna genom landet! Jag kör runt 2400 mil om året, berättar han.

Joachim körde en tjänstebil; Opel Insignia, som han var mycket nöjd med. Så allra minst han själv kunde ana att han efter sin kurs i Växjö, skulle återvända österut med en ännu mer attraktiv bil.
- Det blev ett snabbt och enkelt inbyte. Vi inom MRF vill ju själva vara med och sträva mot ett fossilfritt samhälle och en grönare miljö, som till exempel med en elhybridbil som denna. Den förbrukar runt 2 - 3 kWh per mil och batteriet är ett av de största inom laddhydridsbatterier.

Han har inte haft någon större erfarenhet av Toyota tidigare; trots att han drivit bilverkstad under många år.
- Det var svårt att få Toyotaägare till oss; deras bilar krånglade i allmänhet inte som andra bilar, så det var bara i sällsynta fall som vi fick sätta klorna i en Toyota. Vi kallade Toyotas bilar på skoj ”undermotoriserad långsamtgående Toyota”. Men jag märker att denna RAV4 är raka motsatsen; en raket i acceleration. Och det är ju bra säkerhetsmässigt vid omkörningar.

Nu har Joachim bara haft nya RAV4 i en vecka men han noterar redan att komforten och sikten, tack vare att man sitter lite högre i en SUV än i en annan bil, är superbra, liksom att bilen går väldigt tyst och som sagt accelererar snabbt.

Om några år går Joachim i pension och då planerar han att köpa loss leasingbilen för att han och hans fru Ewa ska kunna njuta av livet ännu mer med resor i Toyotan. Inte minst med många besök hos dottern och sonen.
- Vår son bor i skidorten Geilo nära Hardangervidda i Norge och tankarna finns att även vi ska skapa ett litet boställe där. Då känns det bra att vi investerat i en härlig SUV som har kraft och kapacitet att ta sig uppför de utmanande norska fjällvägarna!