NYHETER 2020-11-9 KL. 19:36

Magnus Larssons tur att lyfta Galleri Småland

Av Hans Nilsson

Magnus Larssons tur att lyfta Galleri Småland
Nu är det Magnus Larssons som ställer ut på Galleri Småland i Alvesta. - Magnus Larsson målar väldigt vackert i olja, men utan att vara inställsam, tycker Staffan Nilsson, ägare av Galleri Småland. Bild: Privat

ALVESTA. Kristina Assarsson hoppades att hon skulle lyfta Galleri Småland med sin utställning - och det gjorde hon. Det kom drygt 400 besökare totalt. I helgen öppnar nästa utställning som även den kan bli en publikmagnet, tror Staffan Nilsson, ägare av Galleri Småland.
- Nu är det Magnus Larssons som ställer ut och han drar mycket folk också, säger Staffan Nilsson.
Efter en tuff vår och sommar med mycket färre besökare verkar det som att Staffan Nilssons Galleri Småland är på gång igen.
Kristina Assarssons utställning blev den stora succé som Staffan Nilsson hade hoppats på med 20 sålda tavlor och massor av besökare.
- Folk verkar inte vara lika rädda längre för att gå på utställningar kanske. Det brukar aldrig bli jättemycket folk samtidigt och det blir ingen trängsel på Galleri Småland, påpekar Staffan Nilsson med tanke på smittspridningen av corona.
- Jag upplever ingen skräck här för att smittan ska spridas. Det är stora och luftiga lokaler och folk som är här är vuxna och medvetna om att de ska hålla avstånd, lägger han till.

Nu är det Magnus Larsson som ställer ut i november och efter det väntar Gunilla Mann.
Alla tre konstnärerna är väldigt populära hos folk och brukar locka mycket folk när de ställer ut.
På lördagen hålls vernissage med Magnus Larsson och från och med på söndagen kan man se hans 33 tavlor i utställningen som fått namnet ”När det är som vackrast”.
- Magnus Larsson målar väldigt vackert i olja, men utan att det blir sött och utan att vara inställsam. Det är Sverige när det är som vackrast, det är ofta skånska och småländska landskap och skog, men han målar även fåglar, berättar Staffan Nilsson.

Magnus Larsson bor i Skåne och har en ateljé i kastellet i Landskrona, men han är från Jönköping från början. Han har ställt i tio år på Galleri Småland.
- Magnus Larsson ställer ut en gång om året hos mig. Det är han och Kristina Assarsson som är de konstnärer som drar mest folk här, säger Staffan Nilsson.


hans nilsson