NYHETER 2021-7-26 KL. 16:00

Ljudtekniker firade födelsedag med egen rockfestival

Av Josefin Petersson

Ljudtekniker firade födelsedag med egen rockfestival
Under kvällen uppträdde bland annat Hazy Dizzy som är ett AC/DC coverband som har öppnat Sweden Rock. Foto: Privat

RISINGE. Förra helgen fyllde Fredrik Gustafsson från Risinge 50 år och firade det med en egen rockfestival. Cirka 250 besökare bjöds på olika rockcover band från trakten och alla uppskattade att det anordnades något även utanför Växjö.
Den nyblivna 50 åringen Fredrik Gustafsson har arbetat som ljudtekniker sedan 1990 och har varit ansvarig för ljudet på många olika konserter och festivaler, bland annat Sweden Rock och olika artister på Friends Arena. Men hans företag sköter även ljudet på olika tv produktioner så som Farmen och Robinson.
– Allt började förra året när jag fyllde 49 år och det var pandemi och jag skulle ha födelsedagskalas, det blev en liten minifestival av det och det var många grannar som tyckte det var roligt. Så vi gjorde det större i år och skickade även in en ansökning om det så vi får ta in 600 personer. Eftersom vi har all teknik i företaget så var det ganska enkelt att göra, nu under pandemin har vi även haft tid att planera för det här, det hade vi inte haft i vanliga fall för då hade det varit mycket annat. Sedan får vi se om det lever vidare nästa år, vi har väl till vår fördel att det inte är så många som varit på festival nu under det senaste året så de kanske är mer sugna än vanligt även om Risinge ligger lite off, säger Fredrik Gustafsson.
Även om de enligt tillståndet fick ta in 600 personer så satte det ett maxtak på 450 personer för att vara på den säkra sidan både med tanke på pandemin och att de inte genomfört någon egen festival tidigare. Den totala besökssiffran landade på cirka 250 personer. De som spelade var ett bluesband från Växjö som heter Twisters, Kiss som är en AMB Tribute Show från Tingsryd och även Hazy Dizzy som är ett AC/DC coverband som bland annat har öppnat Sweden Rock.
Responsen från besökarna var positiv och det var många som tyckte att det var jättekul att det händer något ute i Risinge. Det är ingen som har varit negativ till det och de körde bara en kväll fram till klockan elva. Sedan får de se vad alla tycker och så hoppas de att de kan utöka och hålla på längre och även ta in mer folk om pandemin tillåter det nästa år.
– Jag hoppas att folk gillade det och samtidigt hoppas jag att om vi gör det igen att vi kan boka lite dyrare band. Ju mer kända akter du har så kostar det ju också mer pengar, det är svårt att veta inför om biljettintäkterna i så fall kommer räcka och då är det bra att vi kör ett provår och ser om intresset finns, säger Fredrik Gustafsson.
Däremot var det bara den närmaste vänskapskretsen och familjen som såg det som ett födelsedagsfirande, övriga besökare kom för att det äntligen var någon som anordnade en festival i pandemitider.

Josefin Petersson


Fredrik Gustafsson som firade sin 50-års dag med en rockfestival. Foto: Privat