NYHETER 2021-7-11 KL. 17:40

KulturCrew anordnades för första gången i Alvesta kommun

Av Josefin Petersson

KulturCrew anordnades för första gången i Alvesta kommun
Årets deltagare i KulturCrew, från vänster Fröya Selin, Jakob Stallgård, Milton Fjordevik, Max Åberg, Axel Ahlqvist och Nicolina Söderberg. Även Maja Häkämies deltog men var dessvärre sjuk när bilden togs. Foto: Peter Johansson

ALVESTA. De tre första veckorna på sommarlovet har sju ungdomar i Alvesta kommun haft KulturCrew som feriearbete. Under den här tiden har de haft föreläsningar och framför allt anordnat två evenemang.
Den här sommaren är det första gången som Alvesta kommun tillsammans med Musik i Syd och Riksteatern Kronoberg anordnar KulturCrew som ett feriearbete, för ungdomar i kommunen födda 2003, 2004 och 2005. Tidigare har det varit ett projekt som gjorts på skoltid. Projektets syfte är att lära ungdomar att arrangera konserter och teater.
– De har haft föreläsningar, workshops och studiebesök där vi har lyssnat och tittat på olika saker som har varit kopplat till arrangörsbiten då. Vi har haft ljud och ljus utbildning, utbildning i sociala medier, presentationsteknik och allmän arrangörskunskap, många olika delar som då kopplar till att arrangera eller då främst stå ansvarig för något, säger Peter Johansson, handledare för KulturCrew. Ungdomarna i Alvesta har arrangerat en promenadteater och en föreställning med Arkadia och då har det varit upp till ungdomarna att se till att allt fungerar på platsen, sköta tekniken, ta emot artister och se till att allt flyter på.
– Jag tycker allt har varit intressant, vi har haft en massa föreläsningar och varit på studiebesök, något jag tycker var extra intressant var det vi hade om marknadsföring, säger Milton Fjordevik, deltagare i KulturCrew.


Josefin Petersson