NYHETER 2021-9-28 KL. 15:30

Konsert på Kulturkällaren i Alvesta med Jocke Wikström och Maria Bertilsson Panagou

Av Josefin Petersson

Konsert på Kulturkällaren i Alvesta med Jocke Wikström och Maria Bertilsson Panagou
Jocke Wikström och Maria Bertilsson Panagou. Foto: Privat

ALVESTA. För att fira att vi äntligen kan gå på konsert igen hugger Kulturkällaren till med en konsert dagen efter restriktionerna försvinner. Den 30 september står Jocke Wikström och Maria Bertilsson Panagou på scenen. Det blir en blandad repertoar som binds ihop med en gyllene tråd av starka känslor, passion, smärta, sorg, glädje, kärlek och lycka.
Jocke Wickström spelar trumpet och sjunger för livet. Livet som frilansande musiker tar honom till olika hörn av vårt avlånga land, ibland även utomlands. Storband på konserthus, solo i domkyrkan, jazz, soul, funk, visa eller musikal, allt är lika viktigt och roligt.
Maria Bertilsson Panagou klassisk pianist och sångerska, som alltid följer sitt hjärta. Uppvuxen i Alvesta och efter många pianolektioner på Alvesta musikskola förde musiken henne till Musikkonservatoriet i Danmark, senare fann hon kärleken i Grekland och flyttade dit. Med musiken som hantverk och språk finns inga gränser.
Maria och Jocke möttes första gången i Moheda kyrka våren 2017 och ljuv musik uppstod.
De fann varandra direkt, både som musiker och vänner. Hösten 2017 flyttade även Jocke till Moheda och bor numera bara ett stenkast från Maria och hennes familj. Torsdagen den 30 september klockan 19 står dom tillsammans på Kulturkällarens scen.

Josefin Petersson