NYHETER 2020-11-9 KL. 08:48

Julmarknaden inställd på Vapenmagasinet

Av Hans Nilsson

Julmarknaden inställd på Vapenmagasinet
Linnéa Ragnarsson som driver Vapenmagasinet Event AB ihop med sin mamma Lena har beslutet att ställa in julmarknaden den 28-29 november. Foto: Hans Nilsson




ALVESTA. "Jul på Vapenmagasinet" som skulle ha hållits den 28-29 november, är inställd.
- Det känns bara jättefel att ha julmarknad nu och riskera att smittan sprids, säger Linnéa Ragnarsson på Vapenmagasinet Event AB.
Intresset var stort bland utställarna, och det utlovades julstämning på Vapenmagasinet på Kronobergshed den 28-29 november med 18 utställare både inomhus och utomhus.
Lokaltidningen skrev om detta. Men några dagar efter att artikeln gått i tryck kom
Folkhälsomyndighetens och Region Kronobergs nya beslut med tanke på smittspridningen.
Det blir en fortsatt begränsning vid sammankomster och skärpta råd för Kronobergs län med en uppmaning att avstå från aktiviteter som samlar folk. Detta gäller till den 26 november till en början.
Därför tog Linnéa Ragnarsson som driver Vapenmagasinet Event AB ihop med sin mamma Lena beslutet att ställa in julmarknaden.
Även Jana Kjellberg, som har inredningsföretaget Janas Tid & Rum AB, är med och jobbar med Vapenmagasinet Event AB.
- Det är jättetråkigt, men under de här omständigheterna går det inte genomföra detta och det kommer ju fler jular. Att vänta till den 26 november med ett beslut skulle inte vara rättvis mot utställarna, förklarar Linnéa Ragnarsson.
Nu återstår det att se vad som sker med de bokade julshowerna den 5 och 12 december och den 2 och 3 januari med trumpetaren Jocke Wickström och sångerskan Maria Bertilsson.
- Vi väntar någon vecka med att ta beslut om det, säger Linnéa Ragnarsson.