Klik venligst
NYHETER 2021-1-11 KL. 10:53

Jazzföreningen har bokat flera konserter - trots pandemin

Av Hans Nilsson

Jazzföreningen har bokat flera konserter - trots pandemin
- Precis som alla andra vill vi att vaccineringen ska hjälpa. Vi vet ju inte om vi kommer att kunna arrangera de här konserterna, vi kanske måste boka av dem, säger Björn Möller, ordförande i Föreningen Jazz i Växjö. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Föreningen Jazz i Växjö laddar för en vår och en sommar med flera bokade konserter - trots osäkerheten kring pandemin och publika evenemang.- Vi måste visa att vi existerar och att vi fortfarande vill och kan arrangera konserter, säger Björn Möller, ordförande i Föreningen Jazz i Växjö.
2020 var ett mycket tufft år för alla arrangörer av publika tillställningar. Föreningen Jazz i Växjö kunde genomföra de planerade konserterna i januari, februari och mars.
Men sedan tog det stopp,
- Ja, det var inte roligt. Vi fick ställa in massor av konserter. Det har påverkat även oss i styrelsen. Stämningen är väl så där nu. Folk vill ju inte ens träffa varandra och ha möten med tanke på smittan, säger ordföranden Björn Möller.
Men nu har vaccineringen kommit igång och många har återfått hoppet. I jazzföreningen har man fått så mycket hopp att man till och med bokat in ett antal konserter med start den 31 mars.
- Vi hoppas att det ska gå. Precis som alla andra vill vi att vaccineringen ska hjälpa. Vi vet ju inte om vi kommer att kunna arrangera de här konserterna, vi kanske måste boka av dem. Men vi måste ju försöka i alla fall, säger Björn Möller och fortsätter:
- I höst planerar vi för att ha en jazzfestival på PM och 2022 firar vi 50 år som förening. Då hoppas vi kunna arrangera flera konserter, även med utländska orkestrar. Det går ju inte nu.

Det som är bokat är Bag Ladies till att börja med onsdagen den 31 mars på Kafé de luxe.
Saxofonisterna Catharina Wiborgh och Gunnel Samuelsson spelar jazz med influenser från bebop, modern jazz och beat. Det är mest instrumentalt, men även vokala inslag med evergreens med Ann Blom på sång och piano. På bas finns Patrik Boman och trummis är Henrik Wartel.
Nästa konsert är med jazzsångerskan Anna Pauline och trombonisten Ulf Johansson Werre på PM & Vänner den 21 april.
Den 12 maj är det dags för sångerskan Emma Denward och pianisten Magnus Hjorth på PM & Vänner. Duon Denward & Hjorth hittar sin edge mitt emellan modern jazz, nordisk ton och svenska visan.
Terese Lien Evenstad Quartet spelar modern jazz med en touche av nordisk folkmusik, avantgarde och neo-soul på Kafé de luxe den 19 maj. Bandet består av prisbelönta musiker från Sverige, Norge och Island.
Osaby de luxe blir plats för konsert den 9 juni då Leon Falk Satchmo tribute gör en djupdykning i Louis Armstrongs musikaliska värld. De gör det med samma klassiska ”Hot Five”-settning som i de legendariska studio-sessionerna på 1920-talet.

På samma plats, Osaby de luxe, spelar sedan Thomas Arnesen bluesband den 23 juni. Det är Thomas Arnesen, jazz-, bluesgitarrist och sångare, som med sitt band spelar låtar influerade av gitarrister som Jimi Hendrix, Jeff Beck, BB King, Peter Green, Pat Metheny och John McLaughlin.
Det kan även bli en konsert i Växjö med den hyllade pianisten Naoko Sakata som framför improviserade konserter där musiken får flöda fritt utan ramar. Men det är oklart när och var i så fall.
HANS NILSSON


Bag Ladies med saxofonisterna Catharina Wiborgh och Gunnel Samuelsson spelar den 31 mars på Kafé de luxe. Foto: PressbildThomas Arnesen bluesband spelar på Osaby de luxe den 23 jubni, enligt planen. Foto: Pressbild