Klik venligst
NYHETER 2020-11-19 KL. 08:47

Här öppnar Linn och Ariel handelsträdgård: ”Drömt om det i flera år”

Av Hans Nilsson

Här öppnar Linn och Ariel handelsträdgård: ”Drömt om det i flera år”
Här utmed vägen till Evedal på norra industriområdet i Växjö förverkligas deras dröm den 28 november när handelsträdgården Signes Trädgård öppnar. Det är Linn Hohner och Ariel Wiger som ska driva den. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Den 28 november öppnar handelsträdgården Signes Trädgård utmed vägen till Evedal på norra industriområdet i Växjö. Det sker i samma lokal som det har varit thairestaurang nyligen, och det är floristen Ariel Wiger och Linn Hohner, före detta hunddagisägare, som ska driva den.
- Vi längtar efter att öppna nu, det här ska bli så roligt, säger Linn Hohner.
- Det har varit en dröm för mig att starta en egen blomsterbutik eller handelsträdgård i många år, en dröm som jag och Linn nu äntligen håller på att förverkliga. Det känns stort, berättar Ariel Wiger.

I ett antal år hade Thai House restaurang i fastigheten, nu öppnar vännerna Ariel Wiger och Linn Hohner en handelsträdgård där.
De har döpt den till Signes Trädgård efter en tibetansk spaniel som en gång i tiden var Ariel Wigers hund.
Linn Hohner är känd bland många hundägare. Hon har haft hunddagis i Växjö i flera år och hon är dessutom hundpsykolog.
- Ariel och jag träffades första gången för tio år sedan genom hennes hund Signe. Så man kan säga att det var hennes hund som sammanförde oss, och därför tyckte vi att det passade att döpa det till Signes Trädgård, förklarar Linn Hohner.

Det är ett rejält hopp hon gör från hundar till blommor. Dessutom i dessa tuffa corornatider.
- Jag kände att jag inte ville fortsätta med hundar, jag ville ha en ny utmaning i livet. Det är roligt med blommor och nu får jag lära mig mer, säger Linn Hohner.
- Det är inte så lätt att starta företag nu, men blomsterbutiker är inte så känsliga för kristider. Folk lägger ändå pengar på blommor. Sedan är läget perfekt, det bor mycket folk i norra delen av Växjö, men det finns ju ingen handelsträdgård sedan tidigare.
Ariel Wiger är utbildad florist och har jobbat i blomsterbutik i Stockholm och i Växjö i ett flera år.
Det är hon som har huvudansvaret för krukväxterna, snittblommorna och krukorna på Signes Trädgård. Till våren kommer de dessutom anlita en trädgårdsmästare som ska sköta perenner, buskar och träd.
Linn Hohner blir ansvarig för marknadsföring och försäljning. Men båda kommer att stå i affären och hjälpa kunderna, och de kommer börja med att anställa en person på halvtid.
- Vi kommer att satsa på att ha bra service, bra priser och rådgivning i affären. Jag tycker väldigt mycket om blommor, men här blir min roll mer att vara drivande i bakgrunden. Ariel är den drivande utåt med själva butiken och sin erfarenhet som florist, säger Linn Hohner.
- Vi vill sprida glädje och inspiration till alla som vill besöka oss. Vi vill skapa en personlig miljö där kunderna ska kunna njuta och trivas, lägger Ariel Wiger till.

Lokalerna är anpassade för restaurangverksamhet sedan 1983. Linn Hohner och Ariel har fått bygglov och kommer bygga om en del.
- Men vi kan öppna innan vi har byggt om. Det är inte så mycket som behöver göras, vi kommer nog bygga till en del i januari så det blir mer praktiskt med lager, förklarar Linn Hohner.
- Det här är bra lokaler redan nu för en handelsträdgård. Det krävs ingen renovering av själva affärslokalen, det är en stor lokal som är i bra skick, förklarar Linn Hohner.
- Köket är tömt på alla maskiner, spisar, ugnar och fritöser. Vi har satt in arbetsbänkar och vi ska ha det före detta köket till preparationsrum där vi förbereder beställningar och binder buketter. Nu inför jul är det fyllt med mossa och grankvistar som ska bindas.
hans nilsson


Linn Hohner och Ariel Wiger på Signes Trädgård kommer båda att stå i affären och hjälpa kunderna. - Det har varit en dröm för mig att starta en egen blomsterbutik eller handelsträdgård i många år, berättar Ariel Wiger. Foto: Hans Nilsson- Köket är tömt på alla maskiner, spisar, ugnar och fritöser. Nu inför jul är det fyllt med mossa och grankvistar som ska bindas, förklarar Linn Hohner och Ariel Wiger. Foto: Hans Nilsson