NYHETER 2021-6-26 KL. 19:15

Här öppnar en ny indisk restaurang snart

Av Hans Nilsson

Här öppnar en ny indisk restaurang snart
Mohammed Nurruddin öppnar den indiska restaurangen Masala Garden i hörnet av Klostergatan och Norrgatan i Växjö i slutet av juni. - Vi kommer ha klassiska indiska rätter och mycket vegetarisk och vegansk mat, berättar han. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. En ny indisk restaurang kommer till Växjö. Det är Mohammed Nurruddin som öppnar Masala Garden i hörnet av Klostergatan och Norrgatan i slutet av juni.
- Jag är mycket optimistisk, vi kommer ha klassiska indiska rätter och mycket vegetarisk och vegansk mat, berättar Mohammed Nurruddin.
I juni förra året skrev Lokaltidningen om att Lilla Mexico på Klostergatan hade sålts till Amir Alizadeh.
Han hade drivit Kebab House på Storgatan i Växjö i sex år. Mitt i coronakrisen satsade han på ett nytt koncept på Hungrill.

Nu har Amir Alizadeh sålt restaurangen på Klostergatan 13 till Mohammed Nurruddin som är från Bangladesh från början.
- Jag kom till Umeå 2015 för att jobba som kock på en indisk restaurang. Det gick mycket bra, det var flera gäster som tyckte så mycket om min mat att de kysste mig, berättar Mohammed Nurruddin och skrattar.
I höstas jobbade han i några månader på en av hans bröders indiska restaurang i Karlskrona, men han kände att han ville ha något eget.
På Blocket hittade han en annons om att Amir Alizadeh sålde Kebab House i Växjö.
- Men jag var mer intresserad av Hungrill, och han ville sälja. Så i mars köpte jag Hungrill av honom, jag tror att det kommer gå bra här. Jag och min fru och våra två barn har bott här i två månader nu, och vi tycker att Växjö är en trevlig stad, säger han.

Restaurangen får namnet Masala Garden. Masala är en indisk kryddmix, och det kommer finnas en hel del kryddstarka rätter på menyn. Den kommer bestå av 80 huvudrätter, ett antal desserter och åtta olika nanbröd.
- Det blir klassiska indiska rätter, både starka och milda varianter. Vi kommer ha ost, lamm, kyckling och anka. Men även mycket vegetariskt och veganskt, berättar han.
Mohammed Nurruddin kommer satsa på take-away och en lunchmeny med sju rätter från måndag till fredag.
- Jag har sökt alkoholtillstånd också, vi vill servera vin, öl och sprit här.
Det verkar som att vaccineringarna har gjort att smittspridningen minskat rejält och att pandemins grepp om samhället börjar släppa. I detta läge när det ser ljusare ut för restaurangerna tror Mohammed Nurruddin att det är en bra tid att öppna en indisk restaurang.
- Men jag kommer att gå efter coronarestriktionerna och bara ha tio sittplatser i restaurangen i början. Med tiden när pandemin har ebbat ut hoppas vi att vi kan ha 25-30 sittplatser, förklarar Mohammed Nurruddin.
Det som återstår är att bygga om restauranglokalen så den får en indisk prägel. Mohammed Nurruddin tror att Masala Garden kan öppna i slutet av juni eller i början av juli med fyra anställda.





hans nilsson


- Jag kom från Bangladesh till Umeå 2015 för att jobba som kock på en indisk restaurang. Det gick mycket bra, det var flera gäster som tyckte så mycket om min mat att de kysste mig, berättar Mohammed Nurruddin och skrattar. Foto: Hans Nilsson



- Jag och min fru och våra två barn har bott här i två månader nu, och vi tycker att Växjö är en trevlig stad, säger Mohammed Nurruddin. Foto: Hans Nilsson