NYHETER 2021-9-20 KL. 15:30

Handelsbanken stänger i Alvesta

Av Josefin Petersson

Handelsbanken stänger i Alvesta
Handelsbanken i Alvesta stänger i mitten på november. Foto: Josefin Petersson

ALVESTA. Tidigare i år stängde Handelsbanken bankkontoren i Tingsryd, Lammhult och Åseda. I mitten på november stänger även bankkontoren i Alvesta och Markaryd. Handelsbanken kommer därefter ha kvar kontor i Älmhult, Ljungby och Växjö. Detta efter att de valt att gå från 360 bankkontor till 220, eftersom de sett en förändring i kundernas bankvanor där alltmer går mot det digitala.

De som idag är kunder i Alvesta kommer i stället erbjudas att bli kunder i Växjö. Kunderna i Markaryd erbjuds i stället att bli kunder i Ljungby. Under förra veckan började berörda kunder få samtal och även brev om flytten i november. Däremot är tanken att även personalen ska flytta med till Växjö respektive Ljungby, så kunderna som väljer att fortsätta kommer ha kvar samma bankkontakter. Omorganisationen beror på att kundernas vanor har förändrats de senaste åren.

– Kontorssammanslagningen är en del, men parallellt med det så fortsätter vi utveckla våra digitala tjänster, merparten av dagens bankkunder löser sin vardagsekonomi via digitala tjänster såsom internetbanken och mobilappen. Möjligheten till ett fysiskt möte kommer såklart finnas kvar även om man då behöver åka en kortare resa till Växjö vilket kunderna ofta tycker är okej. Vi kommer även besöka våra kunder på plats i Alvesta, säger Jonas Ahlqvist, länschef för Kronoberg för Handelsbanken.

De har inte så här långt sett något större kundtapp i samband med tidigare kontorssammanslagningar. De försöker på alla sätt att hjälpa sina kunder i omställningen för att hitta bra lösningar för dem och erbjuder fortsatt traditionella lösningar för de som så önskar.

Josefin Petersson