NYHETER 2020-11-22 KL. 18:36

Håkan Jonasson: ”Skönt att få det här uthyrt”

Av Hans Nilsson

Håkan Jonasson: ”Skönt att få det här uthyrt”
Fastighetsägaren Håkan Jonasson är nöjd med sina nya hyresgäster Linn Hohner och Ariel Wiger och deras handelsträdgård Signes Trädgård. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Fastighetsägaren Håkan Jonasson är nöjd med sina nya hyresgäster Linn Hohner och Ariel Wiger och deras handelsträdgård Signes Trädgård.- Det känns bra, det är skönt att få det här uthyrt. Nu är det också slutet för en era med restauranger i fastigheten, säger Håkan Jonasson.
Ända sedan 1983 då fastigheten på Renvägen 14 i norra industriområde stod färdigbyggd har det varit restaurangverksamhet i den.
Från 1983 till 2008 hette restaurangen Dovhjorten. Men 2008 köpte Håkan Jonasson fastigheten och öppnade Thai House.
Han drev Thai House fram till 2018. De som tog över fortsatte att servera thailändsk mat under samma namn, men i mars i år kom det in nya ägare i bilden. Även de gjorde thaimat, men det höll bara till slutet av juni. Sedan gick de i konkurs.

Fastigheten har stått tom sedan dess. Men den 1 november skrev Linn Hohner och Ariel Wiger på ett hyresavtal med Håkan Jonasson på fem år för Signes Trädgård.
- För mig känns det här bra. Jag har haft andra spekulanter, det var bland annat en som ville ha restaurang här, förklarar Håkan Jonasson.
- Men jag tror det här kommer gå bra. Det finns ingen sådan här butik i den här delen av Växjö sedan tidigare och det behövs en ny aktör så de stora handelsträdgårdskedjorna i Växjö får konkurrens.
Inredningen med köksutrustningen och alla stolar och bord har sålts på auktion. Paviljongen såldes till Serbien och tuktuken som stod utanför finns nu på en thairestaurang i Nynäshamn.

När Håkan Jonasson är i lokalen medger han att det känns lite speciellt. Där jobbade han ju i tio år.
- Ja, här har jag ju sprungit, gått och stått mycket. Jag saknar kunderna och kontakten med dem, men jag saknar inte jobbet på restaurangen. Så det här känns mest bra ändå, berättar Håkan Jonasson.
hans nilsson



- Ja, här har jag ju sprungit, gått och stått mycket. Jag saknar kunderna och kontakten med dem, men jag saknar inte jobbet på restaurangen, berättar Håkan Jonasson. Foto Hans Nilsson



- Ja, här har jag ju sprungit, gått och stått mycket. Jag saknar kunderna och kontakten med dem, men jag saknar inte jobbet på restaurangen, berättar Håkan Jonasson. Foto Hans Nilsson