Klik venligst
NYHETER 2020-3-7 KL. 10:22

God fortsättning Sverige - framtiden är ljusare än på länge

Av Hans Nilsson

God fortsättning Sverige - framtiden är ljusare än på länge
Sveriges framtid är ljusare än på länge och snart kommer våren med ännu ljusare tider, skriver insändarskribenten Krister Holgersson lite ironiskt. Foto: Hans Nilsson

INSÄNT Snart kommer våren med ännu ljusare tider. Gräsmattan är redan grön men kanske ändå något grönare hos grannen.
Sveriges kommuner får ett tillskott på 7,5 miljarder kr samtidigt som Regeringen sänker skatten för vissa. Tillskottet kommer dessutom lägligt då flygplatsen i Växjö behöver ökade driftsbidrag. 2020 har börjat bra.
Missbrukare samsas med cancerpatienter och utbyter erfarenheter i sjukhuskorridorerna. Skulle vårdplatserna ändå sina har vi flera kilometer med kulvertar i sjukhusens källare som står oanvända.
Vi är väl rustade inför framtiden. Sjukhuspersonalen, de som finns kvar, utrustas med batonger och elpistoler som dessutom kan användas både till EKG och elchocker.
Partier har arkiverat sin ideologier och äntligen enats. Vi har inte ens ett mittparti till vänster om V.
Alla samarbetar med alla, nationalister och kristna, över- och arbetarklass trängs till höger för att tillsammans nå den hägrande makten. Vi väljare är nöjda och kan luta oss tillbaka i fåtöljen. Vem vill inte vara en medlem av överklassen eller åtminstone medelklassen och tillhöra makthavarna samtidigt som det jämlika samhället ger oss valfrihet att rösta på vilket parti som helst utan att känna oss skamsna.
Hur ser framtiden ut då? Jodå, ljusare än på länge och vårens framfart är inräknad.
Jag kan tänka mig att alla födda efter 2010 kommer att utbildas till poliser. På så vis kan vi jaga underklassen, som stör gatubilden på ett effektivare sätt. Änglar och banditer är det lite värre med då det finns risk för repressalier och de är dessutom arier.
Ledarskribenterna kommer att entledigas från sina uppdrag då partiprogrammen är identiska och det finns inte någon eller något att skylla Sveriges taskiga situation på förutom de nyanlända, men det vet vi sen tidigare.
Att vi haft det varm i januari beror på att det varit så milt.
Tonåringar som påstår något annat borde stänga in sig på sitt rum och mysa med mobilen istället för att störa världsledare med griller. Det är mäns ansvar att fatta beslut och blir det fel har de bara otur.
Men det finns fortfarande åtgärder i samhället som är kostsamma
Vera till exempel, hon kommer inte åt sina ”Mina sidor” hos myndigheter och företag. Trots att hon är åttiosju år. En del lär sig aldrig. Valda företrädare borde kunna ställa krav på medborgarna. Det vore att bry sig.
Nu kanske det finns någon i soffan där hemma som inte håller med om detta och protesterar. Men dörrar och fönster är stängda så ni stör inte nämnvärt.


Krister Holgersson


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fler nyheter

SENASTE NYTT

Fler nyheter

MEST LÄSTA NYHETER