NYHETER 2020-4-4 KL. 19:39

Fotbollsgolfen invigdes av Ravelli och Björk

Av Hans Nilsson

Fotbollsgolfen invigdes av Ravelli och Björk
Den nya fotbollsgolfbanan på Glasrikets Golfklubb i Växjö invigdes i söndags och bandet klipptes av golfproffset Alexander Björk och den gamle stjärnmålvakten i fotboll Thomas Ravelli. Foto: Privat

VÄXJÖ. I söndags invigdes den nya fotbollsgolfbanan på Glasrikets Golfklubb i Växjö med bröderna Ravelli och Alexander Björk i spetsen.- Det gick jättebra, och golfspelarna slog fotbollsspelarna i fotbollsgolf, säger Graham Crisp, headpro på Glasrikets GK.
Sverige har sänkt gränsen för allmänna sammankomster till maximalt 50 personer och därför invigdes den nya fotbollsgolfbanan i söndags på Glasrikets GK utan en offentlig publik.
- Ett tiotal personer tittade på. Det var lite tråkigt att vi inte kunde inviga det inför en offentlig publik, men det gick bra ändå, säger Graham Crisp.

Fotbollsgolfen är en ny jättesatsning på Glasrikets GK för att locka flera unga golfspelare till klubben.
Graham Crisp och Henrik Lisecke, som ingår i teamet på Glasriket, har tagit initiativet till fotbollsgolfbanan. Tillsammans med Glasrikets golfklubb kommer de att driva fotbollsgolfen.
Det är en 18-hålsbana med 12 hål i skogen och 6 hål på en bana med olika hinder med vattendammar, traktordäck och stolpar.

Vid invigningen klippte golfproffset Alexander Björk och den gamle stjärnmålvakten i fotboll Thomas Ravelli bandet. Sedan spelades det en uppvisningsmatch i fotbollsgolf mellan Thomas och Andreas Ravelli i ena laget och Graham Crisp och Alexander Björk i det andra laget.
- Ravellibröderna trodde att de skulle vinna, men vi vann övertygande med 63 sparkar mot deras 74 sparkar. Jag tror att jag knäckte dem när jag gjorde hole-in-one på andra hålet. Ravelli var imponerade av oss, berättar Graham Crisp.

hans nilsson


Golfspelarna Graham Crisp och Alexander Björk slog fotbollsspelarna Thomas och Andreas Ravelli i fotbollsgolf i söndags när den nya fotbolllsgolfbanan invigdes på Glasrikets GK. Foto: Privat