NYHETER 2021-11-25 KL. 23:05

Förlust i smålandsderbyt

Av Josefin Petersson

Det blev förlust i smålandsderbyt mot Oskarshamn IK med 1-2- Foto: Josefin Petersson

VÄXJÖ. Under torsdags kvällen tog Växjö Lakers emot Oskarshamn IK och publiken bjöds på ett intensivt smålandsderby. Växjö Lakers supportrar fick däremot gå hem utan att se sitt lag vinna, destu gladare var Oskarshamn IKs fans som tog tre poäng efter vinst 1-2.

Den första perioden ikväll slutade 0-0, det var en tuff lcb tight period, Växjö Lakers öppnade starkt och stängde ner Orsakarshamn IK, gästerna jobbade sig dock in i perioden och hade flera vassa lägen. Skotten i den första perioden slutade 8-8.

Växjö Lakers inledde den andra perioden starkt och hade 16-8 i skotten efter 7 minuters spel. Däremot hade Oskarshamn IK flera spelvändningar, de tog ledningen med 0-1 efter 11:16. Sedan gjorde de även 0-2 efter 14:37. Den andra perioden slutade 0-2 till Oskarshamn IK och skotten slutade 20-16 till Växjö Lakers.

I den tredje perioden öppnade Växjö Lakers med ny energi och Rieder reducerade till 1-2 redan efter 0:57. Därefter hade båda lagen chanser att göra fler mål, men matchen slutade 1-2 efter en sista forcering med uttagen Växjö Lakers målvakt. Skotten slutade...

Växjö Lakers nästa match spelas den 27 november borta mot Färjestads BK klockan 15:15. Nästa hemmamatch spelas den 30 november mot Luleå Hockey klockan 19:00.