NYHETER 2021-9-27 KL. 18:30

”För mig handlar det om att få utlopp för min kreativitet”

Av Josefin Petersson

”För mig handlar det om att få utlopp för min kreativitet”
Kajsa Horner berättar att det inte finns något direkt som är mer populärt än något annat, men i sommar har hon sålt åtta omlottklänningar, klänningen heter Dinah. Foto: Josefin Petersson

ALVESTA. Kajsa Horner driver eget företag under namnet Kajsa Hannus, där designar hon kläder, underkläder och badkläder. Sedan julen 2019 har hon drivit företaget på halvtid, men när hon i juni flyttade till Alvesta tog hon nästa steg och specialdesignar nu kläder på heltid.
Kajsa Horner syr allt på beställning, så hon har inget lager med kläder, utan syr upp det helst efter mått. Hon gör sina egna kollektioner med sådant som passar in i hennes garderob, men man kan beställa nästan vad som helst. Just nu har hon två bröllopsklänningar som väntar och hon syr även underkläder och badkläder.

– Jag är en väldigt kreativ person och tycker om att jobba med händerna, det har jag varit sedan jag var tonåring. Sedan när jag kom på att jag kunde sy kläder så blev det mitt kreativa utlopp. Det är mitt sätt att uttrycka mig och skapa, däremot tycker jag inte det är jätteviktigt vad man har på sig, utan för mig handlar det om att få utlopp för min kreativitet, säger Kajsa Horner.

Nu i oktober så ska hon ha två kurser med Studieförbundet Vuxenskolan, där hon visar hur man syr en kjol och ett par byxor, hon tycker det ska bli roligt och hoppas att det kommer mycket folk. Hon berättar att hon alltid vill lära sig något nytt och beskriver sina kläder som stilrena, moderiktiga, klassiska, samtidigt som plaggen ska vara tidlösa. Än så länge har hon inte designat några tjocka vinterkappor men annars designar hon allt möjligt.

– Min mamma har alltid sytt kläder till mig, jag började sy när jag var tonåring under gymnasiet, så jag har sytt mycket till mig själv. Jag har alltid designat och konstruerat allt från grunden, så jag har ju hela förloppet från design, tygval till att sy. Jag tycker om hela processen, för mig handlar det om vad mina kläder utstrålar, säger Kajsa Horner.

Hon berättar att det inte finns något direkt som är mer populärt än något annat, men i sommar har hon sålt åtta omlottklänningar, sedan hade hon även en manchesterklänning som var väldigt populär i vintras.

– Det hade varit väldigt roligt om det här skulle rulla på och att jag skulle kunna anställa en kollega, det hade varit roligt att ha en studio och vara någon annanstans för att få det sociala och träffa folk. Det hade även varit kul att ha en modevisning till våren med musik och dans, säger Kajsa Horner.

Josefin Petersson


En klänning som var populär i vintras var en manchesterklänning som heter Eva. Foto: Ahlbom Photography



Utöver kläder så designar hon även underkläder. Foto: Ahlbom Photography