NYHETER 2020-7-25 KL. 10:00

Di Leva och Betnér uppträder på Vapenmagasinet

Av Anders Jönsson

Di Leva och Betnér uppträder på Vapenmagasinet
Linnéa Ragnarsson och hennes mamma Lena driver tillsammans Vapenmagasinet. Där kommer det att anordnas konserter under hela sommaren. Foto: Privat

ALVESTA. Att hitta konserter under pågående Coronapandemi är inte så lätt. Nästan allt är ju inställt. Men på Vapenmagasinet utanför Alvesta drog det i veckan igång med den första av sex konserter som ska ges under sommaren.- Det är jättekul att kunna erbjuda det här, säger Linnéa Ragnarsson som driver Vapenmagasinet tillsammans med sin mamma Lena.
Björn Rosenström, Amanda Ginsburg, Dan Hylander och Janne Bark, Magnus Betnér, Thomas di Leva och Brynolf&Ljung är de akter som kommer stå på scenen vid Vapenmagasinet.
- Vi gör det här tillsammans med Trädgårdslive och det känns som vi fått ihop en bra blandning med något för alla, säger Linnéa Ragnarsson.

Förhoppningen är att alla uppträdanden ska kunna hållas utomhus.
- Vi har en stor gräsmatta framför magasinet där man kan sitta på en filt och lyssna. Om det skulle bli dåligt väder så flyttar vi in. På ovanvåningen i magasinet har vi en lokal på 100 kvadratmeter så där får vi plats.
Spelningarna är helt Coronaanpassade, det kommer inte säljas mer än 48 biljetter till varje tillfälle.
- Det gör ju att det kommer bli mer intimt, man kommer verkligen nära inpå.
Då arrangemangen förhoppningsvis kommer att ske utomhus blir det en möjlighet till en speciell upplevelse.
- Tanken är att man ska kunna ha en picknick, vi samarbetar med Detterskogs där man kan förbeställa en matkorg.
Sittbänkar, bord och filtar kommer att finnas på plats och dryck kan man ta med sig själv.

Sedan Coronaviruset kopplade sitt grepp om Sverige har det varit ytterst få kulturarrangemang som har kunnat genomföras. För Linnéa och Lena Ragnarsson känns det skönt att kunna erbjuda något som ändå håller sig inom Folkhälsomyndighetens riktlinjer.
- Det är ju kul för artisterna också, och det gick väldigt snabbat när vi väl bestämde oss. Från beslutet till att alla artister var bokade tog det en vecka.

Gensvaret har hittills varit positivt från publiken.
- Brynolf&Ljung är redan slutsålt, annars ligger vi på runt 15-20 sålda biljetter till varje spelning. Men vi hoppas och tror att alla ska bli slutsålda.

anders jönsson