NYHETER 2022-1-15 KL. 09:25

De första bilderna på det nya sjukhuset

Av Josefin Petersson

De första bilderna på det nya sjukhuset
Nya akutsjukhuset Växjö från väster, över vattnet. Foto: Pressbild

KRONOBERG. Det har länge stått klart att det behövs ett nytt akutsjukhus i Växjö för att möta vårdens behov framöver, frågan är var det ska placeras. I underlaget som lämnats till politikerna beskrivs två alternativ för ett nytt sjukhus i Växjö, att antingen bygga ett nytt sjukhus i Räppe eller att bygga nytt på nuvarande sjukhustomt, Centrallasarettet Växjö.
– Det känns bra att vi nu kommit så här långt i processen. Vi har ett gediget underlag för vår fortsatta dialog inom partierna och med invånarna inför vårt slutliga ställningstagande i mars, säger Mikael Johansson (M) regionstyrelsens ordförande i ett pressuttalande.

Arkitektteamet Arkitema & LINK Arkitektur, i samarbete med Arkitektbolaget, har valts ut för gestaltningen av Växjös nya akutsjukhus.
– Vi är förstås oerhört glada och stolta att få förtroendet. Inte minst ser teamet fram emot att fortsätta det goda samarbetet med Skanska och Region Kronoberg för att skapa ett framtidssäkrat sjukhus i Småland, säger Urban Blomberg, uppdragansvarig arkitekt och Partner på Arkitema, i ett pressuttalande.

En förutsättning för det fortsatta uppdraget är ett formellt investeringsbeslut om att bygga ett nytt akutsjukhus som tas vid Region Kronobergs fullmäktigemöte den 2 mars.



Josefin Petersson

Nya akutsjukhuset Växjö, Norra entrén. Foto: Pressbild
Nya akutsjukhuset Växjö, situationsplan. Foto: Pressbild
Nya akutsjukhuset Växjö, atrium. Foto: Pressbild
Nya akutsjukhuset Växjö, lobby. Foto: Pressbild