NYHETER 2022-4-29 KL. 12:20

Centerpartiet vill ha ett Kulturhus på CLV-tomten

Av Hans Nilsson

Centerpartiet vill ha ett Kulturhus på CLV-tomten
Andreas Olsson (C), kommunalråd i Växjö kommun, och Elizabeth Peltola (C), regionråd i Region Kronoberg, anser att CLV-tomten kunde perfekt för bygget av ett Kulturhus när sjukhuset flyttat till Räppe. Foto: Pressbild

VÄXJÖ. Flytten av sjukhuset i Växjö till Räppe ger nya möjligheter - det menar Centerpartiet som vill utreda bygget av ett nytt Kulturhus på CLV-tomten.
De senaste åren har Växjö expanderat med nya bostadsområden, sportarenor och skolor. Nu är det dags även för en satsning på kulturen. Det anser i alla fall Andreas Olsson (C), kommunalråd i Växjö kommun, och Elizabeth Peltola (C), regionråd i Region Kronoberg.
Enligt dem vore CLV-tomten perfekt för denna satsning.
- Ett nytt Kulturhus i detta unika läge utmed Växjösjön och nära goda kommunikationer skulle vara idealiskt, säger Elizabeth Peltola.

Centerpartiet vill börja med att utreda möjligheten med ett nytt Kulturhus på CLV-tomten. Det skulle bli en gemensam satsning för Växjö kommun, Region Kronoberg och privata medfinansiärer. Hela regionen skulle ha glädje av detta, tror de.
Centerpartisterna pekar på att Regionteatern har letat efter nya lokaler ett bra tag. Men även olika delar av Växjös kulturliv önskar sig moderna lokaler för scenkonst, musik, teater och annan kulturverksamhet.
- I Växjö är vi måna om en blandad bebyggelse på ett så centralt läge där även det offentliga tar plats. Men medborgarna ska få vara med och påverka innehållet och det är angeläget att frågan om ny regionteater får en snar lösning, säger Andreas Olsson.

hans nilssoN