NYHETER 2021-11-26 KL. 15:19

Castellum öppnar coworking i World Trade Center

Av Hans Nilsson

Castellum öppnar coworking i World Trade Center
Coworkingarenan i Business Center är på runt 1 000 kvadratmeter på två våningsplan. Som medlem får man tillgång till flexibla arbetsplatser på ett färdigt och möblerat kontor. Foto: Pressbild

VÄXJÖ. Pandemin sätter spår på många vis. Även i hur vi vill arbeta. Fastighetsbolaget Castellum utvecklar nu Business Center i World Trade Center i Växjö till en fullskalig coworkingarena.
Numera är det flexibilitet och det personliga mötet som efterfrågas mest. Castellum Business utvecklar nu därför Business Center i World Trade Center till en fullskalig coworkingarena.
Coworking är en lösning där företag och frilansare hyr in sig i en lokal ihop med andra hyresgäster. Det är en utvecklad form av det klassiska kontorshotellet, men det är mer flexibelt och med tillgång till en högre grad av service, utrustning, mötesplatser och sociala nätverksaktiviteter.
Coworkingarenan i Business Center är på runt 1 000 kvadratmeter på två våningsplan. Som medlem får man tillgång till flexibla arbetsplatser på ett färdigt och möblerat kontor. Castellum har redan nya medlemmar till coworkingarenan i WTC - och TRR är en av dem.
- Det känns riktigt bra att få arbeta i en miljö som främjar nätverkande, kreativitet och engagemang och som samtidigt erbjuder hög servicegrad, säger Magnus Gustafsson, chef arbetsmarknadsområde Syd.
- Här får man som medlem tillgång till en komplett arbetsplats med alla kringtjänster, oavsett om man har ett eget rum eller endast nyttjar gemensamma ytor, säger Jenny Rungegård, affärsområdeschef på Castellum Växjö.
Det mesta av interiören är vald med återbruk och det erbjuds bland annat en ergostation med redskap för arbetsplatsen och ett nytt vilrum.
Alla företag, oavsett storlek, kan bli medlemmar. I medlemskapet ingår gemensam lounge, pentry, kaffe, städning, wifi och skrivare.
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på omkring 124 miljarder kronor. Man utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar och ett av deras mål är att vara helt klimatneutrala senast 2030.






hans nilsson



Fastighetsbolaget Castellum utvecklar nu Business Center i World Trade Center i Växjö till en fullskalig coworkingarena. Foto: Pressbild



Coworking är en utvecklad form av det klassiska kontorshotellet, men det är mer flexibelt och med tillgång till en högre grad av service, utrustning, mötesplatser och sociala nätverksaktiviteter. Foto: Pressbild