NYHETER 2021-10-20 KL. 22:00

Bra danshelg i Växjö

Av Thomas Edgren

Bra danshelg i Växjö
Christer och Marie Citron från Jivers kom trea i klassen boogiewoogie 35+B. Foto: Jan Arvidsson

växjö Bra drag var det i Teleborgshallen i helgen där dansklubben Jivers traditionellt arrangerade nationella tävlingen Växjöbuggen och regionala Jiversbuggen. På bra placering kom Christer och Marie Citron, trea i klassen boogiewoogie 35+B.
Under helgens danstävling deltog 600 personer och en publik på runt 300 personer hejade på. Paren dansade i discipliner som bugg, lindy hop, dubbelbugg, boogiewoogie, rock´n´roll och west coast swing.

Dans-TV sände live
– Teleborgshallen är en suverän lokal med ett fint parkettgolv. Vi är mycket nöjda. Dans-TV var här och sände evenemanget på nätet och vi fick en indikation på att minst tusen personer följde det via datorn, säger Birgitta Rosell, en av de ansvariga för arrangemanget.
Andra Växjöbor som gjorde bra ifrån sig under tävlingarna i Växjö var Fabian och Sara Rosell, Jivers, som blev femma i högsta klassen av bugg, vuxen A. Andreas Åström och Elvira Karlström från dansklubben Swing, blev trea i lindy hop, medan Mathias och Pernilla Andersson från Swing kom femma i bugg B35+A.

”Hoppas intresset ökar igen”
– Vi hoppas att intresset för dans ökar igen. Covid-pandemin har ju förstört en hel del träningar och tävlingar i landet. Men även förra året lyckades vi faktiskt få genomföra Växjöbuggen fast utan publik, berättar Birgitta och meddelar att klubben har 500 medlemmar och ett 15-tal ledare som ideellt lägger ned sin själ och sitt hjärta i klubben.

Nästa stora tävling som Birgitta och många andra dansintresserade ser fram emot är SM i dans i Uppsala 11 december, som klubben Uppsala Bugg & Swing Society anordnar.
– Vi kanske har fyra eller fem par från vår klubb som känner att de skulle vara intresserade av att tävla då, hoppas Birgitta Rosell.

Thomas Edgren