NYHETER 2020-9-19 KL. 00:09

Birgitta vann en halv miljon: ”Känns overkligt”

Av Hans Nilsson

Birgitta vann en halv miljon: ”Känns overkligt”
Birgitta Eek från Värends Nöbbele var med i TV4 Nyhetsmorgon och skrapade fram en halv miljon kronor på Triss nyligen. Foto: Pressbild

VÄRENDS NÖBBELE. Birgitta Eek från Värends Nöbbele skrapade fram en vinst på 500 000 kronor på Triss i TV4 Nyhetsmorgon. Nu planerar hon och hennes man Håkan Eek att köpa en sommarstuga för pengarna.- Vi är jätteglada, det här känns overkligt, säger Birgitta Eek till Lokaltidningen.
Det hör inte till vanligheten att Birgitta och Håkan Eek skrapar trisslotter. Men i somras när de var på det gemensamma lantstället skrapade Håkan ändå en lott på telefonen.

Det otroliga hände, det blev tre tv-rutor, och det innebar att körsångaren och personliga assistenten Birgitta Eek från Värends Nöbbele skulle åka till Stockholm och vara med i TV4 Nyhetsmorgon.
Paret bestämde nämligen att det var Birgitta som skulle skrapa i direktsändning i TV4 för ett tag sedan.
Hon valde lott nummer 11 innan hon började skrapa. Bara några sekunder senare hade hon femdubblat den garanterade vinsten till en halv miljon kronor.
- Det kändes helt fantastiskt. Jag blev väldigt glad, jag var ju inställd på 100 000 kronor och det hade vi varit nöjda med. Det här betyder jättemycket för oss, säger överlycklig Birgitta Eek.

Paret planerar att köpa en egen sommarstuga i närheten av familjens gemensamma ställe.
- Vi hoppas att vi kan köpa en sommarstuga, det är vår dröm. Det vore härligt att kunna sitta på vår egen terrass och ha familjen i närheten, förklarar Birgitta Eek.


hans nilsson