NYHETER 2021-3-28 KL. 16:38

Arash vill sälja Direkten: ”Jag kommer sakna mina trevliga kunder”

Av Hans Nilsson

Arash vill sälja Direkten: ”Jag kommer sakna mina trevliga kunder”
- Om jag inte får något bra bud så säljer jag inte butiken, då får jag fortsätta, och det är inte hela världen i så fall, säger Arash Ahmadi. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Spel- och tobaksbutiken Direkten på Bäckgatan i Växjö är till salu. Ägaren Arash Ahmadi från Alvesta vill göra något annat i livet.- Jag har ingen fritid, jag jobbar sju dagar i veckan och jag blir så låst till butiken. Men jag kommer sakna alla mina trevliga kunder, förklarar Arash Ahmadi.
Det var 2019 som den nu 31-årige Arash Ahmadi köpte Direkten på Bäckgatan 17. Han hade jobbat på Postnord i några år och ville testa något nytt.
- Det första året gick det jättebra med butiken, det var roligt att jobba här och 99 procent av kunderna är ju trevliga, säger Arash Ahmadi.
- Men när pandemin slog till förra året gick det mycket sämre. Jag har minskat med 40-50 procent i intäkter det senaste året, mest på spel och tobak.
När Lokaltidningen besöker butiken är det fredag. Arash Ahmadi har 25-30 kunder under en knapp timme. Det är inte dåligt.
- Men det är fredag, då brukar det vara lite mer folk här. Annars är det lite mer ojämnt, vissa dagar är det inte en kund här på en timme, berättar han.

Nu har Arash bestämt sig för att sälja butiken. Utgångspriset är 295 000 kronor. Hittills har över 30 personer hört av sig till mäklaren och är intresserade av att köpa butiken. Han har haft några visningar av den också.
- Jag vill förstås ha mycket mer än 295 000 för butiken så jag kan klara mina skulder. Om jag inte får något bra bud så säljer jag inte, då får jag fortsätta, och det är inte hela världen i så fall, säger han.

Det är inte bara pandemin och minskade intäkter som gör att Arash vill sälja butiken. Han säger att han känner sig uppbunden.
- Jag är här varje dag i veckan och jobbar hela året. Det är i stort sett bara på julafton, midsommar och nyårsafton jag inte är här. Man blir låst, jag vill ha tid så att jag kan umgås mer med min dotter som är fem år gammal, förklarar han.
- Jag hoppas jag kan få ett jobb i en affär som anställd istället, jag har kontakter som kanske kan hjälpa mig. Eller så får jag väl börja studera.
HANS NILSSON



- Jag är här varje dag i veckan och jobbar hela året. Man blir låst, jag vill ha tid så att jag kan umgås mer med min dotter som är fem år gammal, förklarar Arash Ahmadi. Foto: Hans Nilsson



- Jag hoppas jag kan få ett jobb i en affär som anställd istället, jag har kontakter som kanske kan hjälpa mig. Eller så får jag väl börja studera, berättar Arash Ahmadi. Foto: Hans Nilsson