NYHETER 2020-2-21 KL. 15:09

Anna har flyttat Lilla Hörnan till Vislanda

Av Hans Nilsson

Anna har flyttat Lilla Hörnan till Vislanda
Efter sex år i en lada hemma på gården i Lönashult har nu Anna Ohlin flyttat sin butik Lilla Hörnan till Storgatan 3 i Vislanda. Foto: Privat

VISLANDA. Efter sex år i en lada hemma på gården i Lönashult har nu Anna Ohlin flyttat sin butik Lilla Hörnan till Storgatan 3 i Vislanda. När hon öppnade dörren till butiken för den första kunden var det en speciell känsla.- Man blir lite nervös, men samtidigt är det här jätteroligt. Jag brinner för Lilla Hörnan, säger hon.
Lilla Hörnan har varit det stora samtalsämnet på bygden i Vislanda den senaste tiden. När Nya Blomboden stängde butiken på Storgatan 3 för en månad sedan fanns det en viss oro att det skulle bli en tom butikslokal.
Det blev det, men bara under en kort tid. För klockan 14.00 den 6 februari öppnade Anna Ohlin sin butik Lilla Hörnan i samma butikslokal på Storgatan som Nya Blomboden hade varit innan.
- Jag hade 30 kunder första dagen, det är jag nöjd med. Det är superkul. Jag har ju inte ens annonserat, säger Anna Ohlin.
- Det här är ett stort steg för mig. Nu har jag tagit tjänstledigt från jobbet som personlig assistent och ska stå på egna ben. Mitt mål är att få det att gå runt så att jag kan plocka ut en lön, och att jag med tiden kan anställa en person.

Sedan 2014 har Anna Ohlin byggt upp sin verksamhet i Lilla Hörnan i en butikslokal på 50 kvadratmeter i en lada på gården i Lönashult.
Där har hon bland annat sålt presentartiklar, heminredning och växter. Det har gått bra och det är därför hon har bytt upp sig till en 150 kvadratmeter stor butikslokal inne i Vislanda.
- Det har gått jättebra i ladan, och jag behövde en större lokal. Nu när jag har tagit tjänstledigt kan jag satsa helt på Lilla Hörnan och ha öppet varje dag utom på söndagar. Nu kommer jag sälja mer snittblommor dessutom, berättar hon.

Anna Ohlin har ordnat pysselkvällar i Lilla Hörnan ända sedan starten 2014. På pysselkvällarna har man bundit kransar och gjort dekorationer och blomsterarrangemang och det har blivit väldigt populärt.
Nu när hon har flyttat in till Vislanda kommer hon att fortsätta med pysselkvällarna i butiken om det finns intresse för det hos folk.
- Det har varit kö till pysselkvällarna, det har varit så stor efterfrågan att jag har varit tvungen att säga nej till folk. I höstas hade vi pyssel nästan varje kväll i tre månader. Det kommer folk ända från Kalmar, Hovmantorp, Älmhult, Liatorp och Virestad till de här pysselkvällarna.
- Alla blir pigga och glada av pysselkvällarna. De kommer i sällskap och de får energi av att vara kreativa och att umgås med sina nära och kära, berättar Anna Ohlin.



hans nilsson