NYHETER 2021-10-15 KL. 16:30

Alla kan lämna synpunkter på trafiken i länet

Av Hans Nilsson

Alla kan lämna synpunkter på trafiken i länet
Nu kan alla boende i Kronoberg lämnar synpunkter på vad de vill att regionen satsar på i trafiken, både buss och tåg.

KRONOBERG. Den så kallade länstransportplanen för åren 2022 till 2033 är nu ute på öppen remiss. Det betyder att vem som helst får lämna sina synpunkter.
Var fjärde år ska länstransportplanen justeras och i samband med det så ska det finnas en möjlighet för alla att lämna synpunkter. Den nya planen är för åren 2022 till 2033 med bygger på den redan antagna planen från 2018.

I planen finns egentligen allt som har med trafik att göra och inom den finns en budget på 729 miljoner kronor.
Vad som prioriteras i planen har förändrats över tid.
– Länstransportplanen 2022–2033 är transportslagsövergripande och bidrar till utveckling av ett hållbart trafiksystem. Förslaget innebär att Region Kronoberg och kommunerna fortsätter arbetet med ett sammanhållet cykelvägnät för både vardagscykling och turism. Även satsningar på kollektivtrafikens infrastruktur, både på väg och järnväg, prioriteras. Genom sam- och medfinansiering från regionen och flera av länets kommuner möjliggörs för starten av dubbelspårsutbyggnad järnvägen Alvesta-Växjö, säger Thomas Ragnarsson, ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Fram till den 24 november har nu allmänheten möjlighet att lämna ett remissvar och därmed påverka vad som ska prioriteras i regionen. Det gör man på regionkronoberg.se.


anders jönsson