NYHETER 2021-10-7 KL. 14:00

Per Andersson med Räkhäst till Växjö

Av Hans Nilsson

Per Andersson med Räkhäst till Växjö
Komikern Per Andersson kommer till Växjö med sin enmansrevy Räkhäst. Foto: Robert Eldrim/Medljus

VÄXJÖ. Komikern Per Andersson ger sig ut på vägarna under nästa år med sin enmansrevy Räkhäst. Självklart blir det ett stopp i Växjö.
Per Andersson som slog igenom med Grotesco har synts flitigt i olika tv-produktioner, men nu ska han snart inta scenen igen. Enmansrevyn sätts först upp på Lorensbergsteatern i Göteborg och efter det ger han sig ut i landet. Den 16 oktober 2022 kommer han till Växjö.
– Räkhäst är en enmansrevy i min hjärna. Jag hittade en lapp som jag hade skrivit när jag var 10 år, och på den stod det just Räkhäst. Jag har ingen aning om vad det kom ifrån eller vad jag tänkte, men jag gillade ordet. Nu ser jag fram emot att rida ut på räkhästen med sketcher, musik och vilda infall och utforska vad ordet betyder. Att få göra det tillsammans med människor i hela Sverige känns superroligt, säger Per Andersson i ett pressmeddelande.
Revyn beskriver Per Andersson själv som att hitta tillbaka till barnasinnet.
– Räkhästen är en hyllning till fantasin. Det är mycket som är bra med vuxna grejer, men kanske tappar vi för mycket av det där härliga fantiserandet som barn har, undrar sig Per.
anders jönsson