NYHETER 2021-2-2 KL. 09:22

Ägaren ger inte upp hoppet om Family House i Alvesta

Av Hans Nilsson

 Ägaren ger inte upp hoppet om Family House i Alvesta
Jan Karlsson månar lite extra om sin Family House-butik i Alvesta. - Jag bor ju i Alvesta och min fru jobbar i den här butiken, så jag hoppas att jag kan öppna den igen och få igång verksamheten, berättar han. Foto: Cecilia Petersson



ALVESTA. Family House fortsatta öde på Storgatan i Alvesta är oklart efter att ägaren Jan Karlsson begärt sju av sina butiker i konkurs. Men det är inte helt kört för butiken i Alvesta.
- Det är väldigt tufft nu, en jobbig period. Men vår förhoppning är att återigen få igång verksamheten i Family Housebutiken i Alvesta framöver, säger Jan Karlsson.
Nyligen blev det känt att de bolag inom Family House där sju butiker i södra Sverige ingår har gått i konkurs. Bland annat berörs butiken på Storgatan 14 D i Alvesta av konkursen.
Family House säljer kläder, skor och accessoarer till hela familjen och den branschen har haft det tufft under pandemin.
- Det är inte bara det, men utan pandemin hade vi inte varit i konkurs i Alvesta och de andra butikerna idag. Det finns inte behov av kläder i samma utsträckning eftersom folk inte längre går på fester och liknande, förklarar ägaren Jan Karlsson, som startade Family House fö 16 år sedan i Växjö.
Den 300 kvadratmeter stora butiken i Alvesta med två anställda har stängt sedan förra veckan. Konkursförvaltarens uppgift nu är att försöka sälja varulagret.
Jan Karlsson månar lite extra om sin butik i Alvesta.
- Jag bor ju i Alvesta och min fru jobbar i den här butiken, så jag hoppas att jag kan öppna den igen och få igång verksamheten. Det är oklart nu om det går, men det är min förhoppning att jag ska kunna göra det framöver. Ett besked om hur det går med butiken i Alvesta bör komma inom några veckor, berättar Jan Karlsson.
Förutom butiken i Alvesta är det Family House-butikerna i Skurup, Osby, Markaryd, Eksjö, Hultsfred och Åtvidaberg som har begärts i konkurs.
Family House har totalt tio olika bolag, Innan konkursbegäran hade man butiker i Alvesta, Emmaboda, Eksjö, Gamleby, Habo, Hagfors, Hallsberg, Hedemora, Hultsfred, Markaryd, Hovslätt, Osby, Rättvik, Skurup, Sävsjö, Tibro, Tidaholm, Åtvidaberg och Ängelholm.