VÄXJÖ 2023-1-26 KL. 18:45

Personal i omsorgen ska ha slagit vårdtagare i huvudet

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. En väldigt skärrad manlig vårdtagare på ett äldreboende i Växjö kommun har berättat att en i personalen, som han även nämner vid namn, har slagit honom i huvudet och sagt till honom att han är dum i huvudet. Nu har omsorgspersonalen Lex Sarah-anmält till omsorgsnämnden på Växjö kommun att det har förekommit missförhållanden på boendet.

Personal i omsorgen ska ha slagit vårdtagare i huvudet
Det var i sovrummet i den egna lägenheten på ett äldreboende inom Växjö kommuns verksamhet som en manlig vårdtagare, enligt honom själv, ska ha blivit slagen i huvudet av en i personalen den 27 december 2022. Foto: Pixabay


Det var i sovrummet i den egna lägenheten på ett äldreboende inom Växjö kommuns verksamhet som en manlig vårdtagare, enligt honom själv, ska ha blivit slagen i huvudet av en i personalen den 27 december 2022. Han säger även att personalen skriker och skäller på honom.
Den manliga vårdtagaren upplevdes som väldigt skärrad när han berättade om detta. Man har fört samtal med honom för att lugna ned honom, och gett honom medicin. Det är oklart om liknande händelse inträffat tidigare.
Den här mannen ska enligt uppgift överlag vara mycket orolig och beter sig inte alltid helt adekvat, men personalen upplevde att det han berättade om misshandeln ändå kändes sanningsenligt.

hans nilsson