VÄXJÖ 2023-5-17 KL. 18:09

Huligan i Växjö använde pyroteknik - får tillträdesförbud till arenor

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. En 19-årig man från Växjö använde pyroteknik på läktaren bland publiken när Öster mötte Helsingborg i en fotbollsmatch i början av april - och gjorde sig därmed skyldig till brott mot ordningslagen. Han har nu på grund av det fått tillträdesförbud vid idrottsarrangemang.

Huligan i Växjö använde pyroteknik - får tillträdesförbud till arenor
En 19-årig Östersupporter gjorde sig skyldig till brott mot ordningslagen när han använde en pyroteknisk vara i matchen mot Helsingborg. Bilden är från en annan match. Foto: Hasn Nilsson


Det var den 4 april och säsongspremiär i Superettan. Öster spelade mot Helsingborg på Olympia.En 19-åring bland Östers fans i publiken gjorde sig då skyldig till brott mot ordningslagen när han använde en pyroteknisk vara trots att han inte haft tillstånd till det av Polismyndigheten.
Åklagarmyndigheten har upprättat tillträdesförbudet för 19-åringen. Det innebär att han inte får tillträde till någon inhängnad idrottsanläggning i Sverige i matcher i Allsvenskan, Superettan och division l södra och norra. Inte heller i matcher i svenska cupen och landskamper, dels cupmatcher och landskamper anordnade av UEFA och FIFA i Sverige.
Åklagarkammaren i Växjö har också fastställt ett strafföreläggande för brott mot ordningslagen för 19-åringen. Påföljden blev dagsböter med 1500 kronor.
hans nilsson