ALVESTA 2023-8-12 KL. 18:00

Hallå där, Lars

Av Thomas Edgren

Lars Wernersson, Moheda, en av de som sålt robotgräsklippare i Kronobergs län under många år.
Hur har försäljningen gått i sommar?

Hallå där, Lars
Lars Wernersson menar att försäljningen tagit fart igen efter de torra veckorna i början av sommaren. Kress nya maskiner klipper gräset utan nedlagd kabel.Foto: Privat.

- Den har varit hyfsad. Under de varma och torra veckorna i början av sommaren blev det dock en ordentlig svacka men sedan har det tagit fart igen. Vi har sålt runt 130 stycken i år.

Är intresset fortfarande lika stort som det var för tio år sedan?
- -Ja, det har blivit större. Det finns ju inget som är så bra som att köpa en robotgräsklippare för gödning av gräset. Den klipper så smått att det avklippta gräset blir en bra gödning och bra mot mossan. Och så blir det ju väldigt snygga gräsmattor med en robotgräsklippare, det kan ju alla se.
-
-
Hur många modeller kan man välja på hos er?
- - Honda har fyra modeller och Robomow fyra. Och så ha vi ett nytt fabrikat för i år; Kress, med sex modeller.
-
Vad är det?
- Kress Sverige har sitt huvudkontor i Jönköping och de säljer tyska robotgräsklippare som rör sig utan att man lägger ned någon kabel i gräsmattan; vi mäter själva ut ytan via gps-teknik. Tack vare gps och satellittekniken ger de en precision på två cm. De kan ta stora ytor, från 2000 kvm upp till 30 000 kvm utan svårighet. En antenn sätter vi upp för mottagningen. Vi är ensamma om Kress-klipparna i Kronobergs län och det känns spännande att få sälja dessa, jag har själv testat exaktheterna hos dem på mina egna ägor.