VÄXJÖ 2023-1-12 KL. 12:00

Okänd man gick in i ett hus i Braås med kniv

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. En okänd 27-årig man gick rakt in i ett hus i Braås och betedde sig märkligt. En kniv som kopplas till mannen hittades sedan i huset. När polisen visiterade honom upptäckte de att han hade 5,35 gram amfetamin med sig, som är narkotika. Mannen är tidigare dömd för rattfylleri, ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd.

Okänd man gick in i ett hus i Braås med kniv
En okänd man gick in i ett hus i Braås och betedde sig märkligt. När mannen lämnat huset hittade fastighetsägaren en kökskniv i hallen. Foto: Pixabay


Flera polispatruller beordrades till Braås i höstas efter att en okänd man hade gått in i ett hus och betett sig konstigt där.
Mannen lämnade huset efter att fastighetsägaren upptäckt honom. När han hade lämnat huset hittade fastighetsägaren en kniv i hallen.

Fastighetsägaren berättar om händelsen den morgonen när han var i vardagsrummet och skulle göra frukost. Plötsligt gick larmet och det var dörren till husets gamla ingång som larmade.
”Jag stängde av larmet och såg en person som kommit in i huset och som viftade med ena handen. Personen, en man, verkade mycket rädd. Polisen jagar mig, de kommer att döda mig, berättade mannen. Jag såg på mannen att han verkade påverkad på något sätt, förklarade fastighetsägaren.
”Mannen frågade mig om han kunde gömma sig hos oss. Jag ledde ut honom ur huset och mannen följde med ut. Då mannen var utanför så låste jag ytterdörren. Jag såg att mannen sprang in och gömde sig i ett buskage och så tänkte jag inte så mycket mer på detta förrän jag hittade en relativt stor kökskniv inne i ett hörn som mannen släppt där. Mannen var inte alls aggressiv däremot mycket rädd. Jag ringde polisen som var snabbt på plats”, berättar fastighetsägaren.
Polisen anträffade den misstänkte mannen ute på en gata i Braås. Då uppstod även misstanke om narkotikabrott eget bruk. Detta efter att polisen hade visiterat honom och det visade sig att mannen hade 5,35 gram amfetamin med sig.
Mannen delgavs misstanke om brott mot narkotikastrafflagen genom innehav av amfetamin.

Han erkände brottet och svarade senare i förhör att han ville motta strafföreläggande för gärningen som han är misstänkt för.
I förhör har han också fått frågan om varför han gick in i ett hus i Braås. Han ville inte kommentera det. När han fick en fråga om vad det var som gjorde honom rädd svarade: ingen kommentar.
Mannen misstänks för brott mot knivlagen, och för ringa narkotikabrott genom att haft narkotika på sig och ringa narkotikabrott eget bruk genom att inta narkotika.
hans nilsson