VÄXJÖ 2024-1-26 KL. 15:08

Liberalerna vill ha turistbyrå i gamla stationshuset

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Liberalerna i Växjö vill att gamla stationshuset blir turistbyrå. Med Gunnar Nordmark(L) i spetsen har partiet skickat en skrivelse till kommunstyrelsen om att undersöka möjligheterna att göra gamla stationshuset till Växjös nya turistbyrå.
Medborgare har framfört att Växjös gamla stationshus skulle vara en bra plats för Växjös turistbyrå, enligt Gunnar Nordmark.

Liberalerna vill ha turistbyrå i gamla stationshuset
Liberalerna i Växjö vill att gamla stationshuset blir turistbyrå. fOTO


Gunnar Nordmark pekar på att det är svårt idag att hitta till den turistinformation som finns i Växjö kommunhus reception.

Enligt Gunnar Nordmark är det många affärsinnehavare i Växjö centrum som berättar att de under somrarna ofta får frågor av turister om var man hittar en turistbyrå.
Det ska även finnas kritiska röster som säger att informationsutbudet är alldeles för litet för turister - och att det inte alls är det man förväntar sig i en turiststad av Växjös storlek.

Många växjöbor verkar vilja se att stationshuset fylls med verksamhet igen i stället för att vara ett tomt och livlöst hus, enligt Liberalerna.
Man påminner om att stationshuset idag står tomt och att det har gott om utrymme för en turistbyrå som kan lyfta turismen och besöksnäringar i Växjö och Kronoberg.
Dessutom är det en vacker och representativ byggnad som bör locka till besök och som är centralt beläget och lätt att hitta till.

hans nilsson


Gunnar Nordmark, Liberalerna i Växjö. Foto: Hans Nilsson