VÄXJÖ 2024-1-31 KL. 13:12

Debatt: Hyckleriet breder ut sig bland politikerna

Av Hans Nilsson

insändare
Vi kunde nyligen läsa om riksdagspolitiker som missbrukar kokain.
Hur trovärdigt är det att fördöma partyknarkare, att stå fast vid nollvisionen, om man själv tar droger på jobbet. Förtroendet för våra politiker raseras.

Debatt: Hyckleriet breder ut sig bland politikerna
Lennart Burde i Växjö Forum vill nuvarande Växjö simhall. Foto: Anders Bergön


Det gäller inte bara på riksnivå, utan i hög grad även lokalt.
När det gäller en ny simhall anlitade Växjö kommun konsulten Mille Örnmark (MÖ) på WE group, för att göra en ”second opinion”-utredning.
Samma företag som ritat alla tidigare förslag på nya simhallar i Växjö. Simhallsgruppen ifrågasatte MÖs opartiskhet, men Anna Tenje skrev i Smp att kommunen hade fullt förtroende för MÖ.

I Kalla Fakta avslöjades sedan MÖ som den icke trovärdiga Badhuskungen. I fredags fick MÖ årets Johnny Bode-pris, som varje år delas ut till en offentlig person som trampat i klaveret och ställt till det för sig själv och sin omgivning.
MÖ skrev i sin utredning, utan belägg, att simhallen var helt slut och borde torrläggas.
Detta uttalande använder politiker fortfarande som huvudargument för att inte renovera befintlig simhall utan istället bygga en helt ny!

I det politiska ledarskapet ingår att samverka med medborgarna. Simhallsgruppen har lämnat förslag på den absolut enklaste lösningen.
En renoverad och tillbyggd simhall. Politiker har undvikit saklig debatt och har överhuvudtaget inte sett på denna möjlighet, eftersom man vill bygga en helt ny simhall.

Malin Lauber sa sig vilja ”vända på alla stenar” för att få fram ett bra beslut om ny simhall. Istället togs ett mycket förenklat beslutsunderlag fram inför beslutet om Bäckaslöv. Vad simhallen skall innehålla är fortfarande oklart. En ny simhall ska kosta 600 miljoner heter det, trots att det saknas kalkyler. Frågor ställs till Malin Lauber men svaren uteblir.
Förtroendet för våra politiker eroderar.Lennart Burde