VÄXJÖ 2023-9-25 KL. 10:00

Centrumledaren med glädjebesked: ”Många vill in i stan igen och hyra lokaler”

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Joakim Olofson har fått en kanonstart som vikarierande centrumledare för Växjö Citysamverkan - han har mötts av flera mycket positiva signaler om Växjö city.
- Vi ser att det är väldigt mycket på gång nu. Många intressenter vill in i stan och hyra lokaler, säger Joakim Olofson.

Centrumledaren med glädjebesked: ”Många vill in i stan igen och hyra lokaler”
Joakim Olofson som i normala fall äger och driver klädbutiken Brothers på Storgatan i Växjö har fått en kanonstart som vikarierande centrumledare för Växjö Citysamverkan. Foto: Hans Nilsson


Joakim Olofson som i normala fall äger och driver klädbutiken Brothers på Storgatan i Växjö har precis börjat jobba som centrumledare för Växjö Citysamverkan. Den ordinarie vd:n och centrumledaren Nils-Petter Nilsson har föräldraledighet i nio månader från och med den 1 september.
- Jag började på Växjö Citysamverkan den 1 september, och det är ett jätteroligt jobb med härliga medarbetare, säger en mycket glad Joakim Olofson.

Det verkar som att Joakim Olofson kommit in som centrumledare i precis rätt tillfälle. För det är bra saker på gång.
Jakob Johansson, vd för fastighetsbolaget NFAB som äger PM-huset, säger till Lokaltidningen att flera aktörer vill etablera sig i city nu.
Kristoffer Sjöholm och Filip Nilsson, som äger och driver butiken Cenino, säger till Lokaltidningen att de tror på Växjö city och att det är därför de gör en satsning och flyttar från Storgatan 29 till Storgatan 20.
Joakim Olofson delar helt deras positiva bild av Växjö city. Det är en annan bild än den som ofta ges annars med allt fler tomma lokaler i city och svårigheter att fylla dem.
- Ja, men det här är information som kanske inte når ut i stan, och jag kan inte avslöja vilken typ av intressenter det är eller hur många de är, säger Joakim Olofson och fortsätter:
- Men det känns jättepositivt nu när man pratar med fastighetsägare i city. De har en framtidstro för Växjö city igen. Förhandlingar pågår med flera intressenter som vill in i stan och hyra lokaler. Det är superroligt.

Just nu finns det ett tiotal lediga lokaler för näringsidkare i centrala Växjö. Även om alla dessa lokaler skulle fyllas med verksamhet så kan det inte bli som förr igen, påpekar Joakim Olofson.
- Växjö city blir aldrig samma stad igen som det var innan Grand Samarkand öppnade. Men det är ändå otroligt mycket handel i city nu och vi har flera fantastiska restauranger.
- Där är det inte det många som slår oss på fingrarna om man tänker medelstora städer. Men är det något som saknas i city så är det en skobutik, tycker Joakim Olofson.
hans nilsson