BUSINESS 2022-11-8 KL. 18:10

Tilda skapar bättre hälsa på arbetsplatsen

Av Thomas Edgren

Det finns alltid tid för te. Och det är nyttigt för både kropp, hjärta och ögon. Det poängterar Tilda Thorin som älskar te. Nu är hon igång med att uppvakta företagare för att de ska kunna erbjuda sin personal lös-te i fikarummet.

Tilda skapar bättre hälsa på arbetsplatsen
Med hälsosamt te vill Tilda Thorin, 21 år, skapa nya njutningsbara rutiner på arbetsplatserna. Foto: Thomas Edgren

Tildas affärsidé i sitt företag Tilda´s Tea, tidigare Drinkme.se, som hon började med för två år sedan, är att komma ut till företagare och skapa ett intresse för te som alternativ till kaffe på rasterna. Och då handlar det inte om vanligt enkelt te utan kvalitets-lös-te i påsar med stora teblad som ”svullnar upp” i vatten och all nyttig näring dras då ut.

- Det tar inte mycket längre tid att brygga en kopp te än att ta en kopp kaffe. Och så har vi hälsoaspekten; din hälsa förbättras på lång sikt av alla nyttiga ämnen som antioxidanter som frigörs. Arbetsgivare vill väl ha personal som mår bra på jobbet och känner sig friska, menar Tilda.
-
Hon har själv arbetat vid olika caféer och märkt att kunskapen hos personalen inte alltid är den bästa när det gäller vilka typer av teer som serveras eller varifrån de kommer. Detta vill hon ändra på.

- Jag vill sprida information om att rätt sorts te är mycket hälsosamt! Just nu håller jag på att se på import av te direkt från farmar och testa nya spännande teer. De som håller hög kvalitet och är goda ska jag ta in i mitt sortiment. Jag brukar gå på det jag själv gillar, förklarar hon.

Ofta erbjuder Tilda en fruktig svart sort, en nyttig grön sort och en bärig svart sort till arbetsplatserna. Sedan byter hon ut sorterna med jämna mellanrum.
- Det ska vara rätt te för varje säsong!