BUSINESS 2022-12-15 KL. 09:45

NyföretagarCentrum inleder samarbete

Av Thomas Edgren

NyföretagarCentrum Sverige har inlett ett samarbete med kreditinstitutet Froda. Partnerskapet syftar till att med hjälp av coaching, kunskapsförmedling, nätverk och finansiering stötta blivande entreprenörer och på så vis bidra till att främja mångfald och jämlikhet inom företagande.

NyföretagarCentrum inleder samarbete
Ett samarbete mellan Nyföretagarcentrum och kreditinstitutet Froda ska hjälpa företag med bättre coaching och finansiering. Foto: Froda.

NyföretagarCentrum verkar för att ge alla rätt förutsättningar för att starta företag och erbjuder kostnadsfri rådgivning till personer som funderar på att starta eget företag eller nyligen startat. Sedan organisationen grundades 1985 har de bidragit till att mer än 250,000 företag har startats i Sverige.

- Vi är mycket glada att NyföretagarCentrum och Froda nu inleder samarbete för att stärka nyföretagandet i landet. Froda är innovativt företag som har entreprenörskapet i sitt DNA och där grundare själva har varit adepter och nu är aktiva som mentorer i NyföretagarCentrum. Genom partnerskapet kan vi göra det enklare för fler att starta företag, samt erbjuda finansiering till goda villkor. Något som inte bara är viktigt för företagarna själva - utan även för Sveriges ekonomiska utveckling, säger Harry Goldman, vd NyföretagarCentrum Sverige.

Froda grundades 2015 med en tydlig idé, att ge företag möjligheter att växa genom att tillgängliggöra företagsfinansiering. Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag och har hjälpt fler än 50 000 företag att växa. Det nya partnerskapet innebär bland annat ökat stöd till småföretagare i Sverige.

- Vi delar visionen med NyföretagarCentrum om att fler företag ska startas och få möjlighet att växa. Vi imponeras av de fantastiska resultat NyföretagarCentrum har i sitt program. Särskilt värt att notera är hur viktig roll NyföretagarCentrum spelar när det gäller kvinnligt företagande och utrikesfödda. Det är helt i linje med varför Froda startades och vad vi jobbar för varje dag, därför känns det här partnerskapet som en perfekt match för oss, säger Olle Lundin, vd på Froda.


FOTNOT
Om Froda
Froda grundades 2015 med en idé ett ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med bolagets tjänst blir det smidigt och prisvärt för företagare att investera i sina idéer. Genom att digitalisera processen har Froda gjort det möjligt att hjälpa fler företag med finansiering skräddarsydd efter just deras unika verksamhet och dess behov.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag och har hjälpt fler än 50 000 företag att växa. Bolaget är ett kreditinstitut som omfattas av den statliga insättningsgarantin och står under Finansinspektionens (FI) tillsyn.