BUSINESS 2023-6-7 KL. 08:00

Ny VD för Swedrive AB

Av Thomas Edgren

Bengt-Erik Karlberg är sedan februari ny VD för Swedrive AB i Lagan. Han har 25 års erfarenhet som VD för företag inom flera branscher, som underleverantör till fordonsindustrin, vegetationsteknik till stadsutveckling och bygg- och fastighetsbranschen.

Ny VD för Swedrive AB
Bengt-Erik Karlberg har lång erfarenhet av att leda företag, bland annat Veg Tech i Vislanda och Rappgo i Braås. Nu är han aktuell som ny VD för Swedrive i Lagan. Foto: Privat

Bengt-Erik var under mer än 15 år med och byggd upp Veg Tech AB i Vislanda, som sysslar med vegetationstekniska lösningar. Idag är Veg Tech ett dotterbolag inom Nordic Waterproofing som är noterat på Nasdaq Stockholm. Senast kommer Bengt-Erik Karlberg från golvtillverkaren Rappgo i Braås där han varit VD.

- Drivkraften genom min yrkeskarriär har varit att skapa mervärden genom organisk tillväxt kombinerat med förvärv tillsammans med engagerade och drivna medarbetare. Jag tycker att Swedrive har en unik kompetens och produktmix, i kombination med en starkt drivande ägare så det ska bli intressant att vara en del av teamet, säger Bengt-Erik Karlberg.
-
-
- Med Bengt-Erik ombord som VD ska vi fortsätta att stärka relationen med våra kunder och partners och öka takten vad gäller organisk tillväxt. Genom hans tidigare erfarenheter stärker vi vår industriella kompetens där vi skapar en hållbar lönsam tillväxt, menar Lars Fredin, VD och koncernchef på Dacke Industri och styrelseordförande i Swedrive AB.

-


FAKTA
Swedrive AB producerar elmekaniska cylindrar, domkrafter och snäckväxlar till applikationer med höga krav på kvalitet och miljö. Swedrive utvecklar hållbar teknik anpassad efter kundens krav. Huvudkontoret ligger i Lagan med 68 anställda och en årlig omsättning på cirka 200 miljoner kronor.

Dacke Industri är ägare till Swedrive, som utvecklar och investerar i innovativa teknikföretag, gärna med fokus på kundanpassade komponenter och system.
Dacke-koncernens bolag har egna produkter eller system med ett starkt tekniskt fokus, utvecklings- och designkunnande samt kvalitetsutförande. Idag har Dacke Industri 19 dotterbolag, 1900 anställda över hela världen och en omsättning på över 4 miljarder kronor.